Mies pitää itsestäänselvyytenä – mitä tehdä?

Mies pitää itsestäänselvyytenä

Suhteet voivat olla hankalia, ne vaativat vaivannäköä, rakkautta, kunnioitusta ja molemminpuolista arvostusta. Romanttiset suhteet voivat kuitenkin muodostua hankaliksi, koska molempien osapuolten on oltava samalla sivulla ja osoitettava molemminpuolista ihailua, rehellisyyttä ja kunnioituksen. Joskus on vaikea määritellä, kuka rakastaa suhteessa enemmän. Voi jopa käydä niin, että kumppani alkaa pitää toista itsestäänselvyytenä.

Miksi hän pitää sinua itsestäänselvyytenä?

 • Rakastat häntä liikaa. Usko tai älä, mutta rakkautesi liiallinen ilmaiseminen voi saada kumppanisi pitämään sinua itsestäänselvyytenä, ja hän alkaa ajatella, ettet koskaan jätä häntä vaikka hän tekisi mitä.
 • Hän käytännössä hallitsee elämääsi. Jos ainoastaan kumppanisi saa sinut hymyilemään, itkemään, olemaan vihainen ja onnellinen, se on merkki siitä, että hänellä on valtaa sinuun ja olet hänen mielestään heikompi, mikä saa hänet pitämään sinua itsestäänselvyytenä.
 • Olet erittäin mukautuva ja sopeutuva. Naiset, jotka ovat liian tunteellisia, sopeutuvia ja alistuvia, ovat usein itsestäänselvyyksiä parisuhteessa.
 • Itseluottamuksen puute. Kun sinulta puuttuu itseluottamusta, se antaa muille mahdollisuuden hallita sinua, mukaan lukien kumppanisi.

Mistä tietää, pitääkö hän minua itsestäänselvyytenä?

Emme usein huomaa, että kumppanimme pitävät meitä itsestäänselvyytenä, ellei joku huomauta siitä meille. Tässä joitain merkkejä, jotka voivat tarkoittaa, että kumppanisi pitää sinua itsestäänselvyytenä:

 • Kumppanisi ei kohtele sinua kunnioittavasti
 • Et saa tunnustusta tai arvostusta tekemisistäsi
 • Hän tekee suunnitelmia ilman sinua tai tietämättäsi
 • Mielipiteelläsi ei ole hänelle merkitystä
 • Hän saa sinut tuntemaan itsesi merkityksettömäksi
 • On usein tapauksia, joissa hän loukkaa sinua tai saa sinut tuntemaan olosi arvottomaksi
 • Hän ei enää pukeudu ja huolehdi itsestään seurassasi niin kuin ennen 
 • Hän ei huomioi sinua kun puhut 
 • Hän asettaa ystävänsä etusijalle

Kuinka saada hänet huolestumaan menettämisestäsi?

huolestuneet mies

Vaikka on mukavaa olla suhteessa kohtelias ja sopeutuvainen, on hieno raja sen välillä, että rakastat häntä tai että annat hänen pitää sinua itsestäänselvyytenä. Lisäksi on epäterveellistä olla liian takertuva tai pelätä koko ajan hänen jättävän sinut. Jos siis kumppanisi pitää sinua itsestäänselvyytenä, on aika herättää suhteenne kipinä uudelleen. Jatka lukemista, niin kerromme joitakin näppäriä vinkkejä, joita voit kokeilla.

Pidä hauskaa yksin

Voit pitää hauskaa yksin ja keskittyä omaan elämääsi. Älä edes vaivaudu kysymään häneltä, mitä hän tekee illalla, jos tiedät, että hänellä on jokin ontuva tekosyy olla lähtemättä ulos kanssasi. Mene sen sijaan treffeille itsesi kanssa tai etsi uusia harrastuksia. Tee jotain, josta pidät.

Älä vastaa hänen viesteihinsä heti

Varsinkin naisilla on halu vastata viesteihin heti. Mutta kun hän pitää sinua itsestäänselvyytenä, vastusta kiusausta lähettää hänelle tekstiviesti. Älä tekstaa hänelle niin hän tekstaa sinulle. Palauta itsekunnioituksesi ja jätä hänet langalle roikkumaan.

Pukeudu kuin kuningatar

Pukeudu kuin olisit menossa tärkeään tapaamiseen joka kerta kun lähdet kotoa. Pukeudu niin upeasti, että hän kompastuu kieleensä joka kerta kun kävelet ohi. Anna hänen nähdä, mitä hän menettää. Huulipuna, ripsiväri ja kaunis mekko saavat sinut tuntemaan olosi jumalattareksi.

Peruuta sovitut suunnitelmat

Tämä kuulostaa ristiriitaiselta, koska tietenkin haluat viettää enemmän aikaa hänen kanssaan, koska rakastat häntä, mutta tämä on paras tapa kertoa hänelle, että jokin on vialla. Sinun pitää saatava hänet ymmärtämään, että hän on vaarassa menettää sinut. Jos hän kutsuu sinut ulos, kerro hänelle kohteliaasti, että et halua. Jos olet jo tehnyt suunnitelmia hänen kanssaan, peruuta treffi-ilta ja kerro hänelle, että sinulla on jotain tärkeää tehtävää työssäsi tai jotain muuta sovittuna.

Älä yritä miellyttää häntä

Mitä enemmän yrität miellyttää häntä, sitä enemmän hän pitää vaivannäköäsi itsestäänselvyytenä. Sinun on muutettava tämä paha tapa, jossa hän käyttää sinua hyväkseen, ja teet sen olemalla antamatta hänelle asioita, joita hän ennen sai sinulta. Näin kerrot hänelle, että tangoon tarvitaan kaksi.

Aseta rajoja

Sinä estät häntä pitämästä sinua itsestäänselvyytenä, kun lopetat hänen itsestäänselvyytenä pitämiensä asioiden tekemisen ja asetat rajoja arvokkaalle naiselle. Valitse asioita, joita haluat äläkä tee asioita vain siksi, että hän pitää niitä itsestäänselvyytenä. Kun hän näkee, että et enää yritä miellyttää häntä, hän alkaa kyseenalaistaa omaa käyttäytymistään.

Rajojen asettaminen on äärimmäisen tärkeää, jos haluat suojautua kumppanin manipuloivalta käytökseltä. Se auttaa sinua ymmärtämään asiat, joita olet tehnyt hänen hyväkseen, vaikka hän ei arvostanut niitä lainkaan.

Keskity itseesi

Kun kaikki muu epäonnistuu, keskity itseesi. Kun olet tehnyt kaikkesi ja huomaat, että hän ei vieläkään ymmärrä pitävänsä sinua itsestäänselvyytenä, jätä hänet huomiotta. Tee sitä, mikä tekee sinut onnelliseksi tällä hetkellä. Mies ei ymmärrä, mikä aarre hänellä oli, jos et kerro hänelle, mitä hän on vaarassa menettää.

Kerro hänelle, että pärjäät hyvin ilman häntä

Elä parasta elämääsi äläkä ajattele häntä hetkeäkään. Kerro hänelle, että jos sinun täytyisi lähteä, niin lähdet varmasti ja pärjäisit ilman häntä. Tämä muistuttaa häntä siitä, että olet itsenäinen nainen, joka osaa pitää huolta itsestään. Jos hän ei vieläkään muuta peliänsä, annat hänelle selkeän viestin. Hän joko avaa silmänsä ja ymmärtää, mitä hän menettää, tai hän edelleen pitää sinua itsestäänselvyytenä. Erotuksena entiseen on, että tällä kertaa hän saa tietää, ettet enää suvaitse jälkimmäistä.

Älä tyydy murusiin

Jos et kuule hänestä kahteen päivään ja hän lopulta lähettää sinulle viestin, jossa on vain suudelma emoji, se on murunen. Jos hän lähtee treffeille kanssasi, mutta ilmoittaa lähtevänsä tunnin päästä, sekin on murunen. Murusilla miehet pitävät tytöstä kiinni ilman liikaa sitoutumista. Jos sinusta tuntuu, että kumppanisi ei anna sinulle muuta kuin murusia, älä tyydy tähän.

Jos mikään näistä keinoista ei auta, voi olla aika sanoa hyvästi ja siirtyä etsimään uutta seuraa vaikkapa deittisovelluksista. Olet kuitenkin enemmän arvoinen eikä sinun tarvitse tyytyä yhtään vähempään.

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo