Parhaat deittisovellukset (2022)

Päivitetty viimeksi: 20.1.2022

Internet ja älypuhelinten sovelluskaupat ovat täynnä erilaisia deittisovelluksia ja parinetsintäsivustoja. Kun ennen oli vain Tinder, on nykyisin vaihtoehtoja Tinderin lisäksi ainakin kymmeniä. Joskus voi olla vaikea löytää itselle sopivin alusta sovellusviidakosta.

Katso lista vuoden 2022 parhaista deittisovelluksista

Osa sovelluksista sopeutuu elämänkumppanin ja pitkäaikaisen parisuhteen etsintään ja toiset taas makuuhuoneeseen yhden illan jutun metsästämiseen. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat deittisovellukset vuonna 2022.

1. Suosituin deittisovellus: Tinder

Tinder

On sanomattakin selvää, että Tinder on saanut jättisuosion lähes koko maailmassa. Sovelluksen käyttö on lähes liian helppoa: voit rekisteröityä ilmaiseksi puhelinnumerolla tai Facebook-tilillä. Tämän jälkeen voit säätää halutun ikähaarukan ja maantieteellisen etäisyyden ja oletkin jo valmis swaippailemaan.

Tinderin ehdottomiin plussapuoliin kuuluu sen suosio: käyttäjiä on todella paljon ja sen takia mahdollisuus löytää täydellinen match on suurempi. Tinder toimii myös matkoilla, ja se voi auttaa sinua löytämään lomaromanssin.

Toisaalta Tinderin vaarana on se, että kaikki eivät ole siellä tosissaan: osa etsii ainoastaan yhdenillan tuttavaa ja toiset eivät välttämättä edes tahdo tavata vaan swaippailevat sovelluksessa huvikseen. Tinderin perusversio on ilmainen, ja se riittää tavalliseen swaippailuun ja tykkäilyyn. Mikäli innostut liikaa, tulee sinun pitää 12 tunnin tauko tai ostaa plussajäsenyys.

2. Paras deittisovellus koulutetuille: Eliittikumppani

Eliittikumppani on nostanut suosiotaan Suomessa etenkin yli 30-vuotiaiden korkeakoulutettujen parissa. Yli 90 % käyttäjistä on yli 28-vuotiaita. Eliittikumppaniin rekisteröityessä täytetään persoonallisuustesti, jonne syötetään muun muassa itselle tärkeitä asioita ja arvoja, henkilökohtaisia toiveita ja parisuhdekäsityksiä. Tämän jälkeen sovelluksen teknologia tarjoaa sinulle testitulostesi perusteella sopivia kumppaniehdokkaita.

Juurikin sovelluksen persoonallisuustesti auttaa sinua löytämään samalla tavalla asioista ajattelevia potentiaalisia treffikumppaneita. Persoonallisuustestin pakollisuus karsii myös turhat käyttäjät pois heti alussa. Eliittikumppani-sovelluksen käyttäjät ovat kokemuksen perusteella hieman enemmän tosissaan kuin Tinderissä. Monet etsivät pitkää parisuhdetta tosissaan.

Deittisovelluksen nimen ei kannata antaa hämätä: sovellus itse mainostaa, että se on avoinna kaikille yli 18-vuotiaille ilman muita vaatimuksia. Suosittelemme tätä sovellusta kaikille, jotka etsivät vakavaa parisuhdetta!

Eliittikumppani seuranhakupalvelu

Eliittikumppani

Eliittikumppani on deittisivusto, joka käyttää Matching-menetelmää. Jokainen jäsen suorittaa tieteellisen persoonallisuustestin, jonka perusteella löydetään juuri hänelle sopivat kumppaniehdokkaat. Eliittikumppani tarjoaa paljon enemmän, kuin pelkkiä treffi-ilmoituksia. 

3. Paras ilmainen deittisovellus: Suomi24 Treffit

Suomi24 on monelle tuttu sivusto, jonka yhteydestä löytyy nykyisin Suomi24 Treffipalsta. Tämä treffipalvelu on täysin ilmainen ja rekisteröityminen on helppoa. Pystyt syöttämään palveluun oman ikäsi ja haluamasi kumppanin ikähaarukan. Lisäksi pystyt syöttämään, millä motiivilla etsit seuraa: elämänkumppaniksi, ystäväksi vai yhdenillan juttuun. Palvelu näyttää sinulle vain sen perusteella yhteensopivia profiileja. Palvelun alaikäraja on 16 ja noin 70 % käyttäjistä on miehiä. Tämä on siis etenkin naisille erinomainen mahdollisuus etsiä kumppania! Ole kuitenkin varovainen, tännekin voi eksyä feikkiprofiileja.

4. Paras deittisovellus nuorille: Badoo

Badoo on kansainvälinen deittisovellus, joka toimii myös Suomessa. Badoossa on yhteensä yli 486 miljoonaa käyttäjää! Badoo mainostaa olevansa eräänlainen flirttailusivusto etenkin nuorille käyttäjille. Badoon keski-ikä onkin huomattavasti matalampi kuin muissa deittisovelluksissa.

Sovelluksen kautta voit pyytää esimerkiksi palautetta ulkonäöstäsi ja kuvistasi, lähetellä erilaisia hymiöitä ja kommentteja muille käyttäjille. Sovelluksessa yhdistyy deittipalvelu ja eräänlainen sosiaalinen media. Muiden käyttäjien kuvien selaaminen on hauskaa puuhaa!

5. Paras deittisovellus naisille: Bumble

Bumble

Bumble on deittisovellus, joka ilmoittaa pelaavansa naisten ehdoilla. Muutoin sovellus muistuttaa pitkälti Tinderiä swaippailussa ja vastaantulevan profiilin hyväksymisessä tai hylkäämisessä. Erona Tindriin on kuitenkin se, että vastuu aloitteen tekemisestä on naisella, eli naisella on 24 tuntia aikaa tehdä aloite.

Suomessakin on jo melko hyvin käyttäjiä, etenkin pääkaupunkiseudulla. Bumble on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja se toimii ainoastaan Facebook-profiilin kanssa. Mikäli sinulla ei siis ole Facebook-profiilia, tulee sinun luoda sellainen ensiksi. Joidenkin tilastojen valossa näyttäisi siltä, että Bumble on tällä hetkellä maailman toiseksi suosituin deittisovellus heti Tinderin jälkeen!

Parhaiten Bumble toimii siis lomamatkoilla ja reissussa, sillä käyttäjiä on huomattavasti enemmän ulkomailla.

6. Paras deittisovellus varatuille: VictoriaMilan.fi

VictoriaMilan.fi eroaa muista deittisovelluksista ja sivustoista sillä, että se on tarkoitettu varatuille sinkkujen sijaan. Sivusto on yllättävän suosittu Suomessa, ja siellä onkin huomattava määrä käyttäjiä. Sivusto on tarkoitettu varatuille henkilöille, jotka hakevat seuraa oman parisuhteen tai avioliiton ulkopuolelta – eli toisin sanoen pettäjille.

Täältä voi etsiä seuraa makuuhuoneeseen anonyymisti, eli Facebook-profiilia ei tarvitse liittää. Oman profiilikuvan voi toki ladata sivustolle, mutta sen näkyvyys voidaan rajata vain halutuille muille käyttäjille. Mikäli olet sinkku, mutta et halua sitoutua, voit toki etsiä seuraa myös tästä sovelluksesta. Seuraksi löytyy mitä luultavammin varattu henkilö, joka etsii viihdykettä makuuhuoneen puolelle. Palvelu on panostanut käyttäjiensä yksityisyyteen, joten voit olla huoleti!

Muut ilmaiset ja maksulliset deittisovellukset

Edellä esiteltyjen deittisovellusten lisäksi valikoimasta löytyy vielä laaja kirjo erilaisia treffipalstoja ja deittipalveluita. Osa niistä on suositumpia kuin toiset, ja käyttäjämäärät vaihtelevat, etenkin meillä Suomessa. Esittelemme tässä vielä muutaman hyvän deittisivuston ja sovelluksen, jotka voit ottaa harkintaan elämäntilanteestasi riippuen.

7. OkCupid

OkCupid on Suomessa vielä melko uusi deittisivusto, mutta pikkuhiljaa sinne on löytynyt suomalaisiakin käyttäjiä. OkCupidia on luonnehdittu valtavirrasta poikkeavien ideologian kannattajien sovellukseksi. Sovelluksen käyttäjissä on paljon ulkomaalaisia hipstereitä, taiteilijoita ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia käyttäjiä.

Sovellus mahdollistaa sen, että haet käyttäjiä kaupungin perusteella. Plussaa siitä, että tämä deittisivusto on ilmainen. Lisämaksulla voi saada käyttöönsä parempia ominaisuuksia, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Rekisteröitymisen alussa täytetään lyhyt kysely, jossa kysytään muun muassa uskonnosta ja politiikasta. Suosittelemme OkCupidia etenkin, jos etsit seuraa ulkomailta.

8. Grindr

Grindr on sovellus, joka on tarkoitettu miehille, jotka etsivät miesseuraa. Grindr on suoraviivainen sovellus, jossa etsitään pääasiassa seuraa makuuhuoneeseen. Sovellus on saatavissa älypuhelimeen. Grindr on perustettu jo 2009 ja se on ollut suuressa suosiossa homoseksuaalimiesten keskuudessa.

Tänä päivänä sovellus on yhä kovassa suosiossa, mutta sen ongelma on suuri määrä feikkiprofiileja. Nämä feikkiprofiili mainostavat omia sivustojaan. Suosittelemme siis pitämään varasi profiileja selatessa!

9. Happy Pancake

Happy Pancake on alun perin ruotsalainen deittisovellus, ja se onkin melko suosittu Pohjoismaissa. Tarkkaa tietoa suomalaisten käyttäjien määrästä ei ole saatavilla, mutta palvelu toimii Suomessa. Happy Pancaken käyttäjät ovat keskimäärin 25-45 vuotiaita. Palvelu on täysin ilmainen, ja se on ladattavissa sovelluskaupasta älypuhelimeen.

Palvelu toimii myös tietokoneen selaimessa. Rekisteröityä voi joko puhelinnumerolla tai Facebook-profiililla. Täytettyäsi omat perustiedot pääset selailemaan muiden sinkkujen profiileja. Profiileja voi selata rauhassa ilman turhia swaippailuja. Koska palvelu on ilmainen, siellä on jonkin verran mainoksia.

Positiivista palvelussa on kuitenkin se, että chat-kirjoittelua voi rajoittaa siten, että voit itse valita kuka sinun saa ottaa yhteyttä. Tällä vältetään turhat törkykirjoittelut helposti.

10. Happn

Happn perustuu kaupungilla ohikulkemiisi ihmisiin. Sovelluksen ideana on, että se näyttää muut, rekisteröityneet käyttäjät, joiden ohi olet kulkenut kaupungilla tai esimerkiksi bussissa. Sovellus sai ajatuksensa siitä, että yleisesti ihmiset ovat liian ujoja pysäyttämään tapaamansa hyvännäköisen ihmisen.

Tätä varten on kehitetty Happn. Sovellus toimii hyvin etenkin pääkaupunkiseudulla. Pienemmillä paikkakunnilla sovellus on hieman hankala, sillä vastaantulevia sinkkuja, jotka käyttäisivät sovellusta, on todella vähän.

Suosituimmat artikkelit