Kuinka löytää itselle sopivin deittisovellus - Parhaat deittisovellukset (2024)

Internet ja älypuhelinten sovelluskaupat ovat täynnä erilaisia deittisovelluksia ja parinetsintäsivustoja. Kun ennen oli vain Tinder, on nykyisin vaihtoehtoja Tinderin lisäksi ainakin kymmeniä. Joskus voi olla vaikea löytää itselle sopivin alusta sovellusviidakosta.

Katso lista vuoden 2024 parhaista deittisovelluksista
Osa sovelluksista sopeutuu elämänkumppanin ja pitkäaikaisen parisuhteen etsintään ja toiset taas makuuhuoneeseen yhden illan jutun metsästämiseen. Tässä artikkelissa esittelemme parhaat deittisovellukset vuonna 2024.

1. Suosituin deittisovellus: E-Kontakti

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.

E-Kontakti kertoo olevansa eräs Suomen suurimmista deittisivustoista ja tämä pitää paikkansa. Palvelussa on runsaasti käyttäjiä, joiden keski-ikä on 45-54 vuotta. Kyseessä on helppokäyttöinen aitojen ihmisten kohtauspaikka, joka on tarkoitettu heille, jotka etsivät todellista rakkautta elämäänsä. 

Palveluun on helppo luoda profiili ja voit valita tarkasti, minkälaista seuraa olet etsimässä. Kannattaa panostaa profiilin luomiseen, sillä mitä enemmän kerrot itsestäsi, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on löytää itsellesi sopiva kumppani. 

Kuvaasi voidaan käyttää palvelun etusivulla profiilien esittelyssä, toki voit tämän kieltää asetuksissa kirjautuessasi. Näin oma kuvasi ei siis näy muilla kuin sivuston käyttäjiksi rekisteröityneillä henkilöillä. 

Lue lisää E-kontakti palvelusta täältä.

2. Paras deittisovellus koulutetuille: Eliittikumppani

Eliittikumppani on deittisivusto, joka käyttää Matching-menetelmää. Jokainen jäsen suorittaa tieteellisen persoonallisuustestin, jonka perusteella löydetään juuri hänelle sopivat kumppaniehdokkaat. Eliittikumppani tarjoaa paljon enemmän, kuin pelkkiä treffi-ilmoituksia. 

Eliittikumppani on nostanut suosiotaan Suomessa etenkin yli 30-vuotiaiden korkeakoulutettujen parissa. Yli 90 % käyttäjistä on yli 28-vuotiaita. Eliittikumppaniin rekisteröityessä täytetään persoonallisuustesti, jonne syötetään muun muassa itselle tärkeitä asioita ja arvoja, henkilökohtaisia toiveita ja parisuhdekäsityksiä. Tämän jälkeen sovelluksen teknologia tarjoaa sinulle testitulostesi perusteella sopivia kumppaniehdokkaita.

Juurikin sovelluksen persoonallisuustesti auttaa sinua löytämään samalla tavalla asioista ajattelevia potentiaalisia treffikumppaneita. Persoonallisuustestin pakollisuus karsii myös turhat käyttäjät pois heti alussa. Eliittikumppani-sovelluksen käyttäjät ovat kokemuksen perusteella hieman enemmän tosissaan kuin Tinderissä. Monet etsivät pitkää parisuhdetta tosissaan.

Deittisovelluksen nimen ei kannata antaa hämätä: sovellus itse mainostaa, että se on avoinna kaikille yli 18-vuotiaille ilman muita vaatimuksia. Suosittelemme tätä sovellusta kaikille, jotka etsivät vakavaa parisuhdetta!

3. Kaikkien tuntema deittisovellus: Tinder

Tinderin käytetyin ominaisuus on varmasti sen käyttö käyttäjien selailuun. Kun selailet käyttäjiä, saat ruudullesi aina yhden käyttäjän vuorollaan. Sinä voit päättää jokaisen tilin kohdalla, kiinnostaako kyseinen henkilö sinua vai ei.

On sanomattakin selvää, että Tinder on saanut jättisuosion lähes koko maailmassa. Sovelluksen käyttö on lähes liian helppoa: voit rekisteröityä ilmaiseksi puhelinnumerolla tai Facebook-tilillä. Tämän jälkeen voit säätää halutun ikähaarukan ja maantieteellisen etäisyyden ja oletkin jo valmis swaippailemaan.

Tinderin ehdottomiin plussapuoliin kuuluu sen suosio: käyttäjiä on todella paljon ja sen takia mahdollisuus löytää täydellinen match on suurempi. Tinder toimii myös matkoilla, ja se voi auttaa sinua löytämään lomaromanssin.

Toisaalta Tinderin vaarana on se, että kaikki eivät ole siellä tosissaan: osa etsii ainoastaan yhdenillan tuttavaa ja toiset eivät välttämättä edes tahdo tavata vaan swaippailevat sovelluksessa huvikseen. Tinderin perusversio on ilmainen, ja se riittää tavalliseen swaippailuun ja tykkäilyyn. Mikäli innostut liikaa, tulee sinun pitää 12 tunnin tauko tai ostaa plussajäsenyys. 

Lue lisää Tinderista täältä.

4. Ashley Madison

Ashley Madison on maailman suurin seksiseuran etsintäsivusto ihmisille, jotka etsivät oman suhteen ulkopuolisia suhteita. Mikäli siis etsinnässäsi on salainen seksiseura, Ashley Madison vastaa tähän tarpeeseen ja voitkin löytää seksiseuraa heti.

Ashley Madison on deittisivusto, joka on tarkoitettu varatuille ihmisille, jotka haluavat löytää avioliiton ulkopuolisia seikkailuja. Sivustolle on helppo ja nopea rekisteröityä. Sinun  tarvitsee ilmoittaa vain sukupuolesi, ikäsi, postinumerosi ja sähköpostiosoitteesi ja voit saman tien alkaa etsimään sopivaa seuraa.

Rekisteröitymisessä kannattaa käyttää sellaista sähköpostiosoitetta, joka ei ole missään muualla käytössä. Myös omat kuvat on mahdollista sumentaa tai määritellä ne yksityisiksi. Ashley Madison on naisille ilmainen, miesten tulee ostaa ns. krediittejä. 

5. Paras deittisovellus kaikille 50-vuotiaille ja sitä vanhemmille: 50PlusMatch

Löydä sopivan ikäistä seuraa juuri itsellesi. Sivuston käyttäjistä 52% on naisia ja 48% miehiä. Sivustolla voit mm. keskustella suoraan toisten käyttäjien kanssa lähettämällä yksilöityjä viestejä, chattailla muiden online jäsenien kanssa ja jutella foorumilla. Uusille jäsenille: saat nyt 3 päivän maksuttoman kokeilujakson 50Plusmatch sivustolle ilman sitoutumisvelvoitteita.

Treffisivusto 50PlusMatch on deittailusivusto, joka on tarkoitettu kaikille 50-vuotiaille ja sitä vanhemmille naimattomille henkilöille. Kaikki yli 18 vuotiaat voivat rekisteröityä 50+Match -palveluun. Kuitenkin melkein kaikki tämän sivuston jäsenet ovat reilusti yli 40-vuotiaita. Naisia ja miehiä on lähes yhtä paljon palvelun käyttäjinä. Deittailusivusto on tarkoitettu kaikille hieman vanhemmille henkilöille, jotka haluavat saada vielä elämästä enemmän irti eivätkä halua nyhvätä kotona kutomassa sukkia. 

6. NextLove

NextLove on luotu luotiin erityisesti eronneille tai sinkuille ympäri maailmaa. NextLove ymmärtää haasteet ja huolenaiheet, joita eronneilla yksinhuoltajilla voi olla, kun he haluavat ryhtyä uuteen rakkaussuhteeseen. iOS Android

NextLove on perustettu erityisesti tarjoamaan deitti eronneille, yksinhuoltajille tai sinkuille, jotka toivovat löytävänsä uuden rakkauden. Palveluun on helppo rekisteröityä vastaamalla muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen. Luomalla tarpeeksi hyvän profiilin saat paremmin keskustelunaloituksia.

Jotkut haluavat vain pitää muihin yhteyttä ja laajentaa omaa sosiaalista piiriään muiden yksinhuoltajien ja eronneiden kanssa. Toiset ovat etsimässä vain pelkkää seksiseuraa. NextLove on toiminnassa lähinnä isoimmissa kaupungeissa, joten pienemmillä paikkakunnilla se ei ole kovin suuressa suosiossa. Käyttäjiä on kaikista ikäluokista, joten tarjontaa löytyy kaikenikäisille. 

7. EliteMeetsBeauty

Löydä sugarbaby tai sugardaddy itsellesi jo tänään!

  • 79% käyttäjistä löytää kumppanin.
  • Palvelussamme solmitut suhteet kestävät 4,5 kuukautta (2 kertaa kauemmin kuin kilpailijoiden kautta)
  • Tuhannet Sugar Babyt etsivät omaa Sugar Daddya ja voit löytää omasi helposti.

Elite Meets Beauty on deittailusivusto, joka kertoo tarjoavansa korkean tason käyttäjiä. Yli 85 %:lla sivuston jäsenistä on korkeakoulutus. Palvelun tavoitteena on saada yhteen eliittiluokan ihmiset, jotta heistä syntyisi vuosisadan pari. Tämä ei tarkoita pelkästään romanttista suhdetta, vaan sivustolta voi löytää myös ystäviä.  

EliteMeetsBeauty on siis enemmän kuin pelkkä treffisivusto ja se onkin todella turvallinen sivusto. Voit aloittaa Elite Meets Beautyssa ilmaiseksi ja luoda tilin muutamassa minuutissa. Miksi tyytyisit keskitason deitteihin kun voit deittailla eliittiä? Uudet profiilit ja käyttäjän taustatiedot tarkistetaan, jotta varmistutaan siitä, että hän on se kuka väittää olevansa. 

8. Academic Singles

Oletko kiinnostunut Academic Singlesista? Rekisteröidy ilmaiseksi verkossa tai sovelluksen kautta – rakkausseikkailu alkaa! Etu: mahdollisuus kokeilla tätä kumppaninetsintäpalvelua ilmaiseksi. Kumppaninetsintä suomalaisen kumppaninetsintäpalvelun Academic Singlesin kanssa todellakin toimii!

Suomalaisille sinkuille on rakkaudessa ja suhteessa tärkeää kumppanin koulutus, älykyys, rehellisyys ja persoonallisuus. Academic Singles onkin deittailupalvelu, joka on erikoistunut juuri tarkennettuun kumppaninetsintään. 

Palvelussa on tieteellisesti suunniteltu kyselykaavake, jonka täytettyäsi sinulle ehdotetaan ainoastaan sinulle täydellisesti sopivia deittiehdokkaita. Kattavien profiilien ansiosta voit löytää yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Academic Singles tarjoaa myös videotreffimahdollisuuden, jolloin voit keskustella deittisi kanssa videon välityksellä ennen tapaamistanne. 

9. Aurinkokiven Deitti

Aurinkokivi Deitti tarjoaa mahdollisuuden hengellisille ja uskovaisille sinkuille löytää samanhenkistä seuraa. Palvelun tavoitteena on tuoda yhteen samanlaiset arvot ja kiinnostuksen kohteet omaavat henkilöt. Myös Valo sovellus tarjoaa samanlaista seuraa. 

Rekisteröitymiseen riittää pelkkä sähköpostiosoite, puhelinnumeroa ei tarvitse ilmoittaa. Kaikki tietosi ovat palvelussa turvassa ja yhteydet on suojattu SSL-salauksella. Profiilissa on mahdollista määrittää, kenelle omat tiedot näkyvät. Viestitysoikeuden voi rajoittaa vain niille, jotka vastaavat omaa toivekumppania. Uudet profiilit tarkistetaan, jotta käyttäjät saavat vain todellisia vaihtoehtoja. Aurinkokivi Deitti on täysin suomalainen palvelu. Myös ilmaisjäsenten käytettävissä on Tapahtumakalenteri sekä blogit, maksulliset jäsenet saavat lisäksi vielä laajemmat palvelut. 

10. InternationalCupid

InternationalCupid on suosittu kansainvälinen deittisivusto, joka auttaa tuhansia sinkkuja löytämään potentiaalisen elämänkumppanin. Kuten nimestäkin voi päätellä, InternationalCupid toimii kansainvälisesti ja pyrkii saamaan yhteen täydelliset parit eri puolilta maailmaa.

Yksi InternationalCupidin parhaista asioista on se, että sivustolla pääsee tutkimaan tuhansia profiileja, joista voi löytää elämänsä rakkauden. Sivusto sopii erityisen hyvin heille, jotka haluavat löytää kumppanin jostain toisesta maasta. Sivuston tyylikäs ulkonäkö on yksi sen käyttäjien arvostamista ominaisuuksista, sillä palvelua on helppo käyttää.  

11. Paras ilmainen deittisovellus: Suomi24 Treffit

Suomi24 on monelle tuttu sivusto, jonka yhteydestä löytyy nykyisin Suomi24 Treffipalsta. Tämä treffipalvelu on täysin ilmainen ja rekisteröityminen on helppoa. Pystyt syöttämään palveluun oman ikäsi ja haluamasi kumppanin ikähaarukan. Lisäksi pystyt syöttämään, millä motiivilla etsit seuraa: elämänkumppaniksi, ystäväksi vai yhdenillan juttuun. Palvelu näyttää sinulle vain sen perusteella yhteensopivia profiileja. Palvelun alaikäraja on 16 ja noin 70 % käyttäjistä on miehiä. Tämä on siis etenkin naisille erinomainen mahdollisuus etsiä kumppania! Ole kuitenkin varovainen, tännekin voi eksyä feikkiprofiileja.

12. Paras deittisovellus nuorille: Badoo

Badoo on kansainvälinen deittisovellus, joka toimii myös Suomessa. Badoossa on yhteensä yli 486 miljoonaa käyttäjää! Badoo mainostaa olevansa eräänlainen flirttailusivusto etenkin nuorille käyttäjille. Badoon keski-ikä onkin huomattavasti matalampi kuin muissa deittisovelluksissa.

Sovelluksen kautta voit pyytää esimerkiksi palautetta ulkonäöstäsi ja kuvistasi, lähetellä erilaisia hymiöitä ja kommentteja muille käyttäjille. Sovelluksessa yhdistyy deittipalvelu ja eräänlainen sosiaalinen media. Muiden käyttäjien kuvien selaaminen on hauskaa puuhaa!

13. Paras deittisovellus naisille: Bumble

Bumble

Bumble on deittisovellus, joka ilmoittaa pelaavansa naisten ehdoilla. Muutoin sovellus muistuttaa pitkälti Tinderiä swaippailussa ja vastaantulevan profiilin hyväksymisessä tai hylkäämisessä. Erona Tindriin on kuitenkin se, että vastuu aloitteen tekemisestä on naisella, eli naisella on 24 tuntia aikaa tehdä aloite.

Suomessakin on jo melko hyvin käyttäjiä, etenkin pääkaupunkiseudulla. Bumble on tarkoitettu yli 18-vuotiaille ja se toimii ainoastaan Facebook-profiilin kanssa. Mikäli sinulla ei siis ole Facebook-profiilia, tulee sinun luoda sellainen ensiksi. Joidenkin tilastojen valossa näyttäisi siltä, että Bumble on tällä hetkellä maailman toiseksi suosituin deittisovellus heti Tinderin jälkeen!

Parhaiten Bumble toimii siis lomamatkoilla ja reissussa, sillä käyttäjiä on huomattavasti enemmän ulkomailla.

14. Paras deittisovellus varatuille: VictoriaMilan.fi

VictoriaMilan.fi eroaa muista deittisovelluksista ja sivustoista sillä, että se on tarkoitettu varatuille sinkkujen sijaan. Sivusto on yllättävän suosittu Suomessa, ja siellä onkin huomattava määrä käyttäjiä. Sivusto on tarkoitettu varatuille henkilöille, jotka hakevat seuraa oman parisuhteen tai avioliiton ulkopuolelta – eli toisin sanoen pettäjille. Victoria Milanista voikin löytyä ne helpot deitit. 

Täältä voi etsiä seuraa makuuhuoneeseen anonyymisti, eli Facebook-profiilia ei tarvitse liittää. Oman profiilikuvan voi toki ladata sivustolle, mutta sen näkyvyys voidaan rajata vain halutuille muille käyttäjille. Mikäli olet sinkku, mutta et halua sitoutua, voit toki etsiä seuraa myös tästä sovelluksesta. Seuraksi löytyy mitä luultavammin varattu henkilö, joka etsii viihdykettä makuuhuoneen puolelle. Palvelu on panostanut käyttäjiensä yksityisyyteen, joten voit olla huoleti!

Lue lisää VictoriaMilan.fi:sta täältä.

Muut ilmaiset ja maksulliset deittisovellukset

Edellä esiteltyjen deittisovellusten lisäksi valikoimasta löytyy vielä laaja kirjo erilaisia treffipalstoja ja deittipalveluita. Osa niistä on suositumpia kuin toiset, ja käyttäjämäärät vaihtelevat, etenkin meillä Suomessa. Esittelemme tässä vielä muutaman hyvän deittisivuston ja sovelluksen, jotka voit ottaa harkintaan elämäntilanteestasi riippuen.

15. OkCupid

OkCupid on loistava tapa tavata uusia ihmisiä ja löytää mahdollisia vastineita omien mieltymystesi perusteella. On myös hauskaa vastata kysymyksiin itsestäsi, jotta muut käyttäjät tietävät sinusta enemmän!

OkCupid on Suomessa vielä melko uusi deittisivusto, mutta pikkuhiljaa sinne on löytynyt suomalaisiakin käyttäjiä. OkCupidia on luonnehdittu valtavirrasta poikkeavien ideologian kannattajien sovellukseksi. Sovelluksen käyttäjissä on paljon ulkomaalaisia hipstereitä, taiteilijoita ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvia käyttäjiä.

Sovellus mahdollistaa sen, että haet käyttäjiä kaupungin perusteella. Plussaa siitä, että tämä deittisivusto on ilmainen. Lisämaksulla voi saada käyttöönsä parempia ominaisuuksia, mutta ne eivät ole välttämättömiä. Rekisteröitymisen alussa täytetään lyhyt kysely, jossa kysytään muun muassa uskonnosta ja politiikasta. Suosittelemme OkCupidia etenkin, jos etsit seuraa ulkomailta.

Lue lisää OkCupid palvelusta täältä.

16. Grindr

Grindr on sovellus, joka on tarkoitettu miehille, jotka etsivät miesseuraa. Grindr on suoraviivainen sovellus, jossa etsitään pääasiassa seuraa makuuhuoneeseen. Sovellus on saatavissa älypuhelimeen. Grindr on perustettu jo 2009 ja se on ollut suuressa suosiossa homoseksuaalimiesten keskuudessa.

Tänä päivänä sovellus on yhä kovassa suosiossa, mutta sen ongelma on suuri määrä feikkiprofiileja. Nämä feikkiprofiili mainostavat omia sivustojaan. Suosittelemme siis pitämään varasi profiileja selatessa!

17. Happy Pancake

HappyPancake on pohjoismaiden johtavia deittipalveluita ja on jo vuodesta 2007 voittanut useita palkintoja sekä auttanut tuhansia sinkkuja löytämään seuraa. HappyPancake haluaa olla laadukas ja toimiva nettideittailupaikka. Sieltä löytyy kaikki ne toiminnot mitä haluatkin vaikka se on ilmainen.

Happy Pancake on alun perin ruotsalainen deittisovellus, ja se onkin melko suosittu Pohjoismaissa. Tarkkaa tietoa suomalaisten käyttäjien määrästä ei ole saatavilla, mutta palvelu toimii Suomessa. Happy Pancaken käyttäjät ovat keskimäärin 25-45 vuotiaita. Palvelu on täysin ilmainen, ja se on ladattavissa sovelluskaupasta älypuhelimeen.

Palvelu toimii myös tietokoneen selaimessa. Rekisteröityä voi joko puhelinnumerolla tai Facebook-profiililla. Täytettyäsi omat perustiedot pääset selailemaan muiden sinkkujen profiileja. Profiileja voi selata rauhassa ilman turhia swaippailuja. Koska palvelu on ilmainen, siellä on jonkin verran mainoksia.

Positiivista palvelussa on kuitenkin se, että chat-kirjoittelua voi rajoittaa siten, että voit itse valita kuka sinun saa ottaa yhteyttä. Tällä vältetään turhat törkykirjoittelut helposti.

18. Happn

Happn perustuu kaupungilla ohikulkemiisi ihmisiin. Sovelluksen ideana on, että se näyttää muut, rekisteröityneet käyttäjät, joiden ohi olet kulkenut kaupungilla tai esimerkiksi bussissa. Sovellus sai ajatuksensa siitä, että yleisesti ihmiset ovat liian ujoja pysäyttämään tapaamansa hyvännäköisen ihmisen.

Tätä varten on kehitetty Happn. Sovellus toimii hyvin etenkin pääkaupunkiseudulla. Pienemmillä paikkakunnilla sovellus on hieman hankala, sillä vastaantulevia sinkkuja, jotka käyttäisivät sovellusta, on todella vähän.

Usein kysytyt kysymykset

Deittiprofiilikuvan tulee kertoa muutakin kuin ulkonäkösi, sen tulisi korostaa viehättäviä puolia persoonallisuudessasi ja luonteessasi.

Kannattaa kertoa profiilissa suoraan, mitä on etsimässä. Mikäli olet liikkeellä etsimässä vakavaa suhdetta ja elämänkumppania, tuo se rohkeasti esille. 

Tee profiilistasi rento ja tuo esille omat hyvät puolesi. Kerro myös kiinnostuksen kohteistasi ja tuo esiin myös hauska puolesi. Liian pitkää vaatimuslistaa ei kannata tehdä eikä myöskään valittaa elämän surkeutta.

Aloita ystävällisellä tervehdyksellä ja osoita kiinnostusta deittiäsi kohtaan. Älä missään nimessä tyrkytä toiselle yhteystietojasi heti ensimmäisessä viestissä.

Valo deitti Monesti ne kunnolliset sinkut ovat jossain muualla kuinTinderissä, joten välttämättä sitä vuosisadan rakasta ei löydy sieltä. Valo Deitti on sivusto, josta voi löytyä todellista ja kestävää suhdetta etsiviä ihmisiä.

Ghostaaminen ei kerro mitään sinusta mutta paljonkin ghostaajasta itsestään. Älä siis ota sitä henkilökohtaisesti vaan kerää itsesi ja yritä uudelleen.

Treffisivustot ja niissä saamasi tykkäykset tai arvostelevat viestit eivät määritä sinun arvoasi eikä niitä kannata ottaa kovin vakavasti. Sinun arvosi ei ole sidottu deittisivustoihin, muista se!

Eliittikumppani on deittisivusto, joka käyttää Matching-menetelmää. Jokainen jäsen suorittaa tieteellisen persoonallisuustestin, jonka perusteella löydetään juuri hänelle sopivat kumppaniehdokkaat. Eliittikumppani tarjoaa paljon enemmän, kuin pelkkiä treffi-ilmoituksia. 

Saatat pitää myös näistä

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.