Tinder – kaikki mitä sinun tulisi tietää

Tinder.  Kaikkihan siellä on, eikö niin? Jos olet sinkku, etkä ole Tinderissä, olet jotenkin outo. No mikä Tinder oikein on? Tinder on deittailusovellus, jonka kautta voi löytää joko normaalia treffiseuraa, yhden yön juttuja tai jos on todella onnekas, ehkä jopa elämänsä rakkauden.

Jos perinteinen deittailu tai ne kavereiden järjestämät sokkotreffit eivät ole tuottanut toivottua tulosta, voi siirtyä verkkoon deittailemaan. 

Kuinka Tinder toimii?

Toimintaperiaate Tinderissä on sangen yksinkertainen. Näet omalla etusivullasi toisten käyttäjien profiileja vuorotellen. Näissä profiileissa on käyttäjän nimi, ikä ja hänen sijaintinsa. Niin ja se kaikkein tärkein eli kuva tai useampia kuvia.

Näiden lisäksi omassa profiilissaan voi kertoilla itsestään muitakin tietoja, kuten missä on töissä tai koulussa, millaisesta musiikista pitää jne. Voi myös jakaa oman Instagram-tilinsäkin, jos haluaa, että sinne hakeudutaan katselemaan kuviasi. 

Tinderin käytetyin ominaisuus on varmasti sen käyttö käyttäjien selailuun. Kun selailet käyttäjiä, saat ruudullesi aina yhden käyttäjän vuorollaan. Sinä voit päättää jokaisen tilin kohdalla, kiinnostaako kyseinen henkilö sinua vai ei.

Tinder

Jos kiinnostuit, svaippaa oikealle tai paina vihreää sydäntä. Jos tykästyit todella, svaippaa ylöspäin tai paina sinistä tähteä. Jos henkilö ei herättänyt sinussa mitään kiinnostusta, svaippaa vasemmalle tai paina punaista rastia.

Kun näppäät kuvan oikealta puolelta, näytöllesi ilmestyy lisää kyseisen henkilön lisäämiä kuvia. Nimeä näpätessäsi pääset näkemään henkilön kirjoittaman profiilitekstin. Voit selata käyttäjän kuvia myös siinä vaiheessa, kun olet katsomassa profiilitekstiä. Kuvat vain näkyvät tällöin hieman eri kokoisina.

Kun tykkäät sellaisen henkilön profiilista, joka on ajatellut samoin sinusta ja on myös tykännyt sinun profiilistasi, sinulle tulee tieto, että olette match elikkäs potentiaalinen pari. Voitte tämän jälkeen alkaa keskustelemaan keskenänne. Mikäli niin haluat, voit poistaa matchin heti osuman jälkeen. Se toinen osapuoli ei saa tietää tästä.  

Jokainen käyttäjä voi antaa yhden supertykkäyksen per päivä ja tällä voikin yrittää erottua joukosta. Jos sinulla on käytössäsi maksullinen versio, saat supertykkäyksiä käyttöösi enemmän. Kun vastaasi tulee henkilö, joka on antanut sinulle supertykkäyksen, näet sen sinisistä kehyksistä, jotka ovat toisen henkilön profiilikuvan ympärillä. 

Mikäli painat ruudulla olevaa sinistä tähtisymbolia, taikka svaippaat kuvan suoraan ylös, kyseinen henkilö saa sinulta supertykkäyksen. Supertykkäys tarkoittaa sitä, että kun sinun profiilisi tulee vastapuolen näytölle, hän tietää heti sinun jo tykänneen hänestä.

Näin hän kiinnittää sinuun paljon enemmän huomiota kuin muiden profiileihin. Totta kai on mahdollista että teistä ei siitä huolimatta tule vuosisadan paria. 

Aluksi Tinderin käyttö on aluksi ihmisten svaippaamista oikealle ja vasemmalle. Kun saat osuman eli matchin, voit alkaa keskustelemaan tuon henkilön kanssa.

Pidä kuitenkin heti alusta alkaen ihmisten selailussa taso korkealla. Mikäli virheellisesti tykkäät melkein jokaisesta, löydät tämän edestäsi niin, että sinulla on useita sellaisia osumia, joiden kanssa et todellakaan halua keskustella. Osumien määrä ei ole Tinderiä käytettäessä mitenkään tavoittelemisen arvoinen asia. Osumien laatu on se juttu, joka vie sinua kohti unelmiesi treffejä.

Tinderiä selatessa tulee vastaan ihan tavallisia ihmisiä, kuten sinä itsekin olet. Ihmisillä on erilaisia tavoitteita ja syitä, miksi he käyttävät Tinderiä. Monet kertovatkin jo heti profiilissaan, millaisen henkilön he haluaisivat löytää.

Useimmiten Tinderiä käytetään parisuhteen hakemiseen ja lähes yhtä usein seksi on sellainen asia, joka saa ihmiset selailemaan toisiaan. 

Tietenkään kumpaakaan edellä mainituista asioista ei voi heti löytää, vaan ensin on kohdattava se toinen ihminen ja katsottava, sopivatko kemianne yhteen sen verran, että haluatte viedä keskustelumme pidemmälle, ehkäpä jopa tapaamiseen. 

Tinder kokemuksia

Ketään ei tulla kotoa hakemaan, joten jollain tavalla tutustumista toisiin ihmisiin täytyy harrastaa. Jos ei potentiaalisia vaihtoehtoja tule vastaan töissä tai salilla, pitää ottaa käyttöön suunnitelma B. 

Millaista siteen on käyttää Tinderiä ja svaippailla ihmisiä puolelta toiselle? Hyviä puolia ovat ainakin että palvelua on todella helppo käyttää ja myös ilmaisversiossa ominaisuudet ovat varsin kattavat.

Lisäksi käyttäjiä on tarjolla kautta koko Suomen ja sieltä on mahdollista löytää seuraa vaikkapa ihan vain viattomaan lomaromanssiin. 

Huonoja puolia palvelussa ovat, että palvelu on melko pinnallinen ja keskittyy todella paljon ulkonäköön. Tämä saattaa nakertaa itsetuntoa ja on melko vaikeaa löytää seuraa tositarkoituksella. Lisäksi käyttäjissä on paljon varattuja henkilöitä, ja se voi masentaa.  

Tinder toimii hyvin seuranhakemistarkoituksessa, kunhan tietää, mihin leikkiin on ryhtymässä. Mikäli ei liikaa keskity Tinderin negatiivisiin puoliin, on se ihan kelpo paikka löytää uusia tuttavuuksia. 

On toki ihan täysin mahdollista löytää Tinderistä jopa pysyvä parisuhde, ei se mikään mahdottomuus ole. Se ei vain ole välttämättä erityisen helppoa, mutta ehdottomasti mahdollista. Monet ovat tavanneet Tinderissä ja ovat päätyneet naimisiin. 

Sitten taas toisaalta ihmiset pysyvät Tinderissä vuosikausia, vaikka eivät ole kokeneet siellä mitään järisyttävää rakkautta tai edes ihastumista. Tinder kuitenkin mahdollistaa sen, että voit löytää sieltä ihmisen, johon et koskaan olisi törmännyt muuten, ja se ihminen voi jopa muuttaa elämäsi. 

Tinderin asiakaspalvelu

Tinderillä ei ole asiakaspalvelupuhelinta, mutta joku tiimistä on aina verkossa auttamassa. Tinderin tukeen voi ottaa yhteyttä tukikeskuksen kautta milloin tahansa.

Tinderin tilausvaihtoehdot

Tinder tilausvaihtoehdot

Tinder Plus

Tinder Plus mahdollistaa sen, että käyttäjä voi piilottaa ikänsä ja sijaintinsa muilta käyttäjiltä. Ilmaisversiossa nämä tiedot näkyvät kaikille käyttäjille. Lisäksi Plus-versiossa on mahdollista palata katsomaan uudelleen profiileja, jotka on jo arvioinut aiemmin.

Tinder Plussan käyttäjänä on käytössä rajaton määrä tykkäyksiä per päivä. Plus-käyttäjät voivat myös käyttää viisi supertykkäystä päivittäin ja tarkastella muiden profiileja maailmanlaajuisesti, vaikka et itse olisikaan kyseisessä maassa. Voit siis järjestellä treffejä jo ennen matkaasi.

Plus-käyttäjät saavat myös yhden ilmaisen boostin kuukaudessa. Tämä tarkoittaa, että profiili näkyy 30 minuutin ajan alueen suosituimpana profiilina.

Tinder Gold

Tinder Gold mahdollistaa pääsyn samoihin ominaisuuksiin kuin Tinder Plus, mutta lisäksi Gold-käyttäjät näkevät jo ennen svaippausta, onko vastapuoli tykännyt sinusta.Voit siis jo etukäteen selata  kuvagalleriaa, josta näet kaikki sinusta tykänneet käyttäjät. Voit siitä sitten katsella ”tarjontaa” ja siirtyä suoraan tykkäämään suosikkejasi.

Tinder Goldilla säästät aikaa ja pääset nauttimaan deittailukokemuksesta ilman mainoksia. Saat myös rajattomasti tykkäyksiä, Kumoa- ja Passi-ominaisuudet, viisi Super-tykkäystä päivässä ja yhden Boostin kuussa.

Tinder Platinum

Tinder Platinum tilaus kattaa ihan kaiken. Platinum on paras tapa saada mahdollisimman paljon näkyvyyttä itsellesi. Platinum-tilaajana voit viestiä suoraan tykkäämällesi henkilölle supertykkäyksen yhteydessä. Voit siis ”jutella” henkilölle ilman että hänen pitäisi tykätä sinun profiilistasi. Platinum on uusi palvelu, joka ei ole vielä käytössä ihan joka puolella tai kaikilla käyttäjillä.

Mikä on Tinder-päiväkirja?

Toimittaja ja yrittäjä Sanna Kiiski päätti heittäytyä deittailumaailmaan ja hämmentyi siellä erikoisista koodeista. Hän alkoi koota tarinoita talteen ja niin syntyi kirja Tinder-päiväkirja.

Hänellä on myös samanniminen podcast, jossa käydään suoraa keskustelua deittailusta ja miten treffeille voi ylipäätään päästä. Tämä podcast on varma match.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä kirjoittaa Tinder-profiiliin?

Hyvä profiiliteksti houkuttelee svaippamaan oikealle, se kertoo tarpeeksi muttei kuitenkaan paljasta liikaa, ja on mukaansatempaava. Hyvä profiiliteksti on ikään kuin osaava myyjä kivijalkaliikkeessä. Vaikka liike olisi täynnä ihmisiä, kukaan ei välttämättä osta mitään. Ja toisaalta puolityhjässäkin myymälässä on mahdollisuus varsin hyvään tulokseen.

Jos näyteikkunasi eli profiilikuvat ovat kunnossa, houkuttelet sisälle asiakkaita. Niitä, jotka pysähtyvät kuviin. Mutta jos et ollenkaan myy niille asiakkaille, vaan istut vain tiskin takana ja katselet, myyntituloksesi jää pieneksi. Sen sijaan vaikka liikkeessä olisi vain muutama asiakas, voit saada hyvän tuloksen kun palvelet heitä ja kerrot mitä sinulla olisi tarjolla.

Sinä olet paras henkilö markkinoimaan asiakkaille tuotetta nimeltä sinä itse, koska tunnet tuotteen läpikotaisin. 

Miksi perustaisit suurella budjetilla näyttävän julkisivun omaavan liikkeen, etkä palkkaisi sinne asiansa osaavia myyjiä? Samoin ei kannata rakentaa Tinderiin profiili, jossa on kyllä hyvät kuvat mutta ei kunnollista tekstiä.

Hyvän profiiliteksti toimii mielenkiinnon lisääjänä, herättää mahdollisesti uteliaisuutta ja antaa hieman keskustelunaihetta ensimmäiseen viestiin. Tekstissä on hyvä kertoa hieman siitä, millaista elämäsi on, mitä mahdollisesti harrastat ja miten se vaikuttaa tulevan kumppanin kanssa viettämääsi aikaan.

Hyvällä tekstillä houkuttelet nimenomaan sellaisia ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita nimenomaan sinusta ihmisenä. 

Ei kannata kerätä osumia ja koittaa sitten keskustelussa seuloa niitä pahimpia mokia pois. Paljon järkevämpää on saada muutama laadukas osuma ja keskittyä seulomaan niistä paras.

Tinderin profiiliteksti kannattaakin tehdä sellainen, että se kertoo mahdollisimman paljon sinusta itsestäsi, ja mahdollisimman vähän siitä millä perusteella svaippaat henkilöitä suuntaan tai toiseen.

Ensimmäinen asia jonka Tinderiä selaava ja profiilisi avaava henkilö haluaa nähdä, on se, mitä sinulla on tarjottavana. Käytä tässä kohtaa lyhyt myyntipuheenvuoro joka vakuuttaa profiiliasi katselevalle henkilölle, että juuri sinä olet se mitä hän tarvitsee.

Tämän myyntispiikin pitää olla sellainen, joka toimii kaikkiin mahdollisiin sinua kiinnostaviin henkilöihin. Sen ei tarvitse tehota ihmisiin joista et itse ole kiinnostunut, mutta ei siitä toki haittaakaan ole.

Mikä on hintasi? Jos etsit parisuhdetta, odotat sitoutumista. Jos etsit kevyttä seuraa, odotat vähemmän sitoutumista tai jopa kykyä olla sitoutumatta. Tällä kuvitteellisella hinnalla karsit omista potentiaalisista osumistasi sellaiset henkilöt, joilla ei ole sinuun henkisesti varaa. Tarjoa siis profiilisi lopuksi pieni maistiainen tai alkupala siitä, millaista kanssasi on keskustella.

Miksi Tinder tarjoaa samoja henkilöitä?

Toisinaan selatessasi törmäät samaan naamaan uudemman kerran, ja tässä on kyse yksinkertaisesti siitä että käyttäjä on jostain syystä päättänyt tehdä profiilinsa uudelleen. Tämä on joissain tapauksissa houkuttelevaa vaikkapa kyllästymisen tai puhelinnumeron muutoksen johdosta.

Tinderiin kyllästymisen ja puhelinnumeron muutoksen toki voi hyvin myös ennakoida mikäli tällainen tilanne ei tule eteen ihan yllättäen.

Myöskin ehdokkaiden loppuminen omalta alueelta tai halu aloittaa ”puhtaalta pöydältä” saattaa olla syy siihen että joku luo profiilinsa uudelleen. Koska Tinderillä ei ole mahdollisuutta aina ihan täydellä  määrittää uutta profiilia jollekin poistaneelle kuuluvaksi, käyttäytyy uudelleen tehty profiili ehdokasvirrassa kuten oikeasti uusikin.

Joskus henkilöitä svaipatessasi puhelimesi tulee tilanne, jossa yhteys yhtäkkiä menee poikki tai on muuten vajavainen, ja mahdollisesti svaippaussuuntasi jääkin ilmoittamatta Tinderin palvelimelle. Näin kyseisen henkilön kohdalla ei ole merkintää siitä, että olet hänet jo kerran hylännyt tai lisännyt tykkäämiesi listalle. Niinpä Tinder näyttää sinulle samat kasvot uudelleen.

On myös mahdollista, että Tinderin palvelimella oleva bugi saattaa aiheuttaa tilanteen, joka saa Tinderin näyttämään samoja ihmisiä uudelleen. Onneksi pääset näistä tilanteista yleensä yli yhdellä svaippauksella. 

Miksi Tinderistä ei löydä ketään?

Tinderistä löytyy ihmisiä joka lähtöön, varmasti joukkoon sopii niin pelimiehiä kuin pervertikkojakin ja vastaavasti ihan kunnollisia miehiä, jotka etsivät toista ihmistä tositarkoituksella. Naiset ehkä kuvittelevat, että Tinderissä on vain taviksia, mutta joukkoon sopii varmasti myös helmiä. Monet todistavat tämän vääräksi, on täysin mahdollista löytää myös Tinderistä oikeasti ihastunut mies

Lisäksi Tinderissä on naisten markkinat, sillä palvelun käyttäjistä noin 65 % on miehiä ja 35 % naisia. Miehet joutuvat siis svaippailemaan paljon enemmän kuin naiset ja saavat silti vähemmän matcheja. Se nyt vain on karu fakta, niin ikävää kuin se onkin.

Miten poistat Tinderistä oman profiilin?

Kun Tinder-tili on tehnyt tehtävänsä tai sovelluksessa olo kyllästyttää, tilin voi poistaa kokonaan tai laittaa vain tauolle. Asetusvalikosta löytyy Poista tili -toiminto. 

Onneksi Tinder ei ole maailman ainoa keino tutustua uusiin ihmisiin ja etsiä unelmien parisuhdetta. Se on vaihtoehto muiden joukossa. Mikäli haluaa hieman pintaraapaisua syvempää kontaktia, tällöin vaikkapa e-Kontakti on hieman laadukkaampi valinta seuran etsintään. 

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo