10 tapaa miten tapaat muita sinkkuja

Mikäli olet sinkku, olet varmasti kuullut, että treffiehdokas ei ilmesty ovellesi sillä aikaa, kun katsot Netflixiä. Toisin sanoen, sinun tulee lähteä pois omalta mukavuusalueeltasi – ja osittain neljän seinän sisältä – tavataksesi muita sinkkuja.

Vaikka tänä päivänä on joitain tapoja tavata sinkkuja myös poistumatta kotoa nettisovellusten ansiosta, on olemassa useita muita erinomaisia, perinteisempiäkin tapoja kohdata toisia sinkkuja. Tässä artikkelissa esittelemme 10 eri tapaa tavata muita sinkkuja.

1. Harrastukset

Jos sinulla ei vielä ole harrastusta, jossa voisit tutustua uusiin ihmisiin, hanki sellainen nyt heti. Mikäli olet avoin erilaisille harrastusmahdollisuuksille, pyri miettimään sellainen ajanvietto, jossa tapaisit sinua kiinnostavan sukupuolen edustajia.

maalaustarvikkeet

Tätä kautta pääset tutustumaan uusiin ihmisiin ja kenties muihin sinkkuihin. Hyviä, kaikille sopivia harrastuksia ovat erilaiset urheilulajien alkeiskurssit, maalaus- tai piirrustuskurssit, juoksu- tai suunnistuskurssit, kielikurssit, kokkikurssit…

Vaihtoehtoja on lähes rajattomasti. Mikäli sinulla taas on jo rakas harrastus, pyri löytämään uusia tuttavuuksia harrastuksen sisällä tai sen kautta. Voit hakea uutta pelikaveria esimerkiksi alueesi Facebook-sivun kautta!

2. Muut omat mielenkiinnon kohteet

Ei niin suomalainen kirjakauppa

Vaikka et haluaisi aloittaa säännöllistä harrastusta, voit tavata muita sinkkuja myös omien mielenkiinnon kohteisiisi liittyvissä tapahtumissa. Mikäli kokkaaminen on lähellä sydäntäsi, suuntaa ruokamessuille. Jos tykkäät lukea, käy kirjastoissa ja kirjakaupoissa tutkimassa uusimpia julkaisuja.

Tai, mikäli tykkäät taiteesta, pyri käymään mahdollisimman paljon eri taidenäyttelyissä. Lähes kaikille eri mielenkiinnon kohteille on omat tapahtumansa tai paikkansa. Tätä kautta annat itsellesi mahdollisuuden tutustua ihmisiin, joilla on samat mielenkiinnon kohteet kuin sinulla.

3. Tinder

tinder sovellus

Tinder on varmasti jokaiselle sinkulle tuttu sovellus ainakin jollain tasolla. Osa käyttäjistä kutsuu sitä jopa peliksi, jota voi pelata swaippailemalla kuvien kohdalla oikealle ja vasemmalle. Sovellusta on todella helppo ja yksinkertaista käyttää.

Tinderin plussapuoliin lukeutuu ehdottomasti sen käyttäjäkunnan laajuus ja kirjo. Kun käyttäjiä on paljon, on sinulla suurempi mahdollisuus löytää helmi sieltä seasta. Voit myös rajata hakuasi maantieteellisellä alueella Suomen rajojen ulkopuolelle.

Huom! Valitettavasti jotkut Tinder-pelaajista pelaavat tätä sovellusta ainoastaan huvin vuoksi, eivätkä halua parisuhdetta tai välttämättä edes nähdä oikeasti treffeillä. Pidä tämä siis mielessä, jos käytät Tinderiä tavataksesi muita sinkkuja.

4. Deittipalvelut tositarkoituksella

Suomeen on viime vuosina rantautunut myös vakavammin otettavia deittipalveluita Tinderin lisäksi. Yksi erittäin suosittu deittipalvelu etenkin korkeakoulutettujen ja yli 30-vuotiaiden parissa on Eliittikumppani.

Eliittikumppani on deittisivusto, joka käyttää Matching-menetelmää. Jokainen jäsen suorittaa tieteellisen persoonallisuustestin, jonka perusteella löydetään juuri hänelle sopivat kumppaniehdokkaat. Eliittikumppani tarjoaa paljon enemmän, kuin pelkkiä treffi-ilmoituksia. 

Palvelussa teet persoonallisuustestin, jonka pohjalta palvelu tarjoaa sinulle sopivia muita sinkkuja. Palvelun huonoihin puoliin kuuluu se, että sen käyttäjät asuvat pääasiassa pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa, joten syrjäisemmiltä seuduilta voi olla pitkäkin matka tapaamaan deittikumppania.

Toinen suosittu tositarkoitukseen tarkoitettu deittipalvelu on E-kontakti. Käyttäjien kokemuksen mukaan se on todella tasokas palvelu, ja samoin siellä tavattavat muut sinkut ovat erittäin potentiaalisia kumppaniehdokkaita. Palvelussa on sopivassa suhteessa niin miehiä kuin naisia. Sivusto on lisäksi erittäin helppo käyttöinen.

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.

5. Sinkkutapahtumat

Sinkkutapahtuma

Sinkkutapahtumia ja sinkkubileitä järjestetään useassa eri kaupungissa ympäri Suomen. Tapahtumia järjestävät niin yksityishenkilöt kuin eri järjestöt. Suomeen on myös perustettu yhdistyksiä ja järjestöjä, jotka toimivat nimenomaisesti sinkkujen ja sinkkutapahtumien ympärillä.

Myös useat seurakunnat ympäri Suomen järjestävät sinkkuiltoja ja sinkkutapaamisia. Sinkkutapahtuma voi olla virtuaalinen miitti, tai se voi olla yhteinen erävaellus tai eräretki. Se voi olla yhteinen osallistuminen messuille tai muuhun tapahtumaan.

Sinkkubileet voivat olla paikallisessa yökerhossa järjestetty iltatapahtuma. Googlaa siis oman kaupunkisi nimi ja kirjoita perään sinkkutapahtuma. Saatat yllättyä kuinka paljon erilaisia sinkkutapahtumia kotikaupungissasi ja sen ympäristössä järjestetään!

6. Yöelämä

klubikeikka

Yöelämä on täynnä muita sinkkuja, jotka etsivät toisiaan. Yöelämä on kuitenkin laaja käsite, eikä sinun ole välttämättä pakko mennä yökerhoon, jos et koe sitä omaksesi. Yöelämä kuitenkin itsessään on paikka, jossa ihmiset yleisesti hakevat seuraa.

Yökerhojen tanssilattioiden lisäksi hyvä paikka tavata sinkkuja on esimerkiksi pubit tai urheilubaarit. Urheilubaarien näytöillä pyörivät pelit ja joukkueet antavat helpon puheenaiheen aloituksen kauniin tytön tai komean pojan kanssa. Saman joukkueen kannattaminen lähentää teitä välittömästi, ja vastakkaisten joukkueiden kannattaminen antaa hyvän syyn ottaa veto siitä, että häviäjä tarjoaa seuraavan kierroksen.

Jos sen sijaan viihdyt tanssilattialla, on yökerhot sinulle sopiva paikka. Tanssilattialla kynnys tutustua on paljon matalampi ja keskustelua voi jatkaa baaritiskillä.

7. Lomakohteet ja matkustaminen

Nainen lentokentällä

Etenkin lentomatkustamisessa on aina hieman romantiikkaa ilmassa. Mikäli siis suuntaat lennolle sinkkuna yksin, laittaudu hieman enemmän kuin tavallisesti.

Lennolla on aina luppoaikaa, ja et voi koskaan tietää, jos viereesi sattuisikin todella mielenkiintoinen toinen sinkku, jonka kanssa voitte tappaa aikaa. Vierustoverin lukiessa kirjaa voit kysyä hänen mielipidettään kirjasta ja ennen kuin huomatkaan, teillä on käynnissä mahtava dialogi. Tämä vinkki toimii luonnollisesti myös pitkänmatkan juna- tai bussimatkalla. Myös itse lomakohteet ovat oivia paikkoja tavata muita sinkkuja. Hotellin uima-altaat, aamiainen, museot, nähtävyydet…

Vaihtoehtoja on monia, ja tuskin olet niissä ainoa sinkku! Pidä siis silmäsi avoinna, missä ikinä matkustatkaan. Lisävinkki: mikäli mahdollista, ilmoittaudu ohjattuun tapahtumaan tai kierrokselle. Jos sinulla on tuuria, ohjatulla retkellä on mukana muitakin sinkkumatkustajia.

8. Kuntosali tai muut urheilupaikat

Fitness mies treenaamassa

Kuntosalilla tai crossfit-salilla on varmasti kanssasi samanhenkisiä ihmisiä, jotka treenaavat myös yksin. Suomalaiset tuppaavat ajatella, että jokaisen pitää saada treenata rauhassa.

Tämä kuitenkin pienentää mahdollisuutta tutustua muihin treenaajasinkkuihin. Koita siten luoda kontaktia heihin, pyydä esimerkiksi apua penkinnostossa tai neuvomaan vaikeamman liikeradan kanssa. Rohkeutesi tulla juttelemaan saattaa hurmata treenaavan toisen sinkun.

Ole myös itse avoin, jos joku yrittää jutella sinulle: hänellä saattaa olla samat aikeet kuin sinulla! Toki voi olla vaikea päältä päin ennustaa sitä, kuka kanssatreenaajista on myös sinkku, mutta niin kauan kuin olet iloinen ja liikkeellä avoimella asenteella, muut sinkut kyllä huomaavat sinut.

9. Vapaaehtoistyö

koira-hyvantekevaisyys

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi, tee hyvää ja tapaa muita sinkkuja. Suomessa on laaja kirjo erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä, joiden toimintaan voit ilmoittautua mukaan! Suurin osa näistä ei vaadi täyspäiväistä sitoutumista, vaan voit olla avuksi esimerkiksi arki-iltaisin tai viikonloppuisin. Vapaaehtoistyötä järjestöissä on monenlaisia, ja voit valita haluatko olla auttamassa esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat vaikeissa elämäntilanteissa tai kenties kodittomia eläimiä.

Toinen vaihtoehto on ilmoittautua vapaaehtoiseksi paikallisen nuorisourheiluseuran tapahtumiin. Pääset tutustumaan laajaankin joukkoon uusia ihmisiä ja samalla tukemaan paikallisten lasten urheilua. Pelien taukokahvilat ja erilaiset myyjäiset tarvitsevat aina lisäkäsiä, joten ota urheiluseuraan rohkeasti yhteyttä. Plussaa siitä, että tapaamallasi sinkulla on luultavammin samantyyppinen arvomaailma: onhan hänkin tullut vapaaehtoisesti auttamaan!

10. Koiratemppu

Koiratemppu voi tuntua hassulta amerikkalaisiin hömppäelokuviin perustuvalta myytiltä. Kuitenkin jokainen, jolla on oma koira tietää sen, kuinka paljon koira voikin saada huomiota lenkillä. Joten, jos sinulla ei ole omaa koiraa, pyydä saada hoitoon kaverisi koira.

Mitä söpömpi, sen parempi. Pyri lenkkeilemään koiran kanssa suosittuihin kellonaikoihin (aikaisin arki-iltoina ja lauantai-iltapäivisin) suosituissa paikoissa. Pysähdy rohkeasti juttelemaan toisten koiranomistajien kanssa – etenkin yksin koiria ulkoiluttavat saattavat olla myös sinkkuja!

Jos koiranne tulevat hyvin toimeen, voitte sopia leikkitreffit esimerkiksi läheiseen koirapuistoon. Mikäli taas joku ilman koiraa pysähtyy ja kysyy, saako koiraa tervehtiä, pyri pitämään juttelua yllä kyselemällä hänen koirakiinnostuksestaan. Koirat ovatkin erinomainen sosiaalisen kanssakäymisen apuväline, jota ei kannata sinkkujenkaan aliarvioida.

Saatat pitää myös näistä

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.