Nettideittailu – Näillä vinkeillä onnistut

Nettideittailu voi olla todella rankkaa. Ensin yrittää löytää kaikkien tuhansien profiilien joukosta jonkun, joka herättää itsessä mielenkiinnon. Tämän jälkeen olisi hyvä keksiä jokin hyvä viestin aloitus, pelkkä mitä kuuluu ei oikein säväytä. Jos hyvän aloituksen jälkeen onnistuukin saamaan vastauksen viestiin, tulisi keskustelua saada vielä pidettyä yllä.

Jos mielenkiintoa ei ole, keskustelu saattaa lopahtaa muutaman viestin jälkeen. Joskus keskustelu kuitenkin saattaa edetä kuin luonnostaan eikä sitä tarvitse yrittää ylläpitää sen enempää. 

Kypsään ikään ehtineitä sinkkuja on luultavasti aiempaa enemmän, sillä tilastojen mukaan yhä useampi suomalainen asuu yksin. Deittiseuran hakeminen on nykyisin myös näkyvämpää ja monipuolisempaa: sanomalehti-ilmoitukset ja lavatanssit ovat vaihtuneet sosiaalisen median ja netin täsmähakuihin.

Muistatko vielä, kun ihmisiä tavattiin baareissa? Niinpä, en minäkään. Online-deittailu on viimeistään koronan myötä tullut jäädäkseen. 

Digiaika on luonut runsaasti uusia mahdollisuuksia tavata myös sellaisia ihmisiä, joita tuskin olisimme koskaan livenä tavanneet. Netissä kommunikointi on tehnyt uusien ihmisten kohtaamisesta paljon helpompaa myös niille, jotka eivät ole kovin itsevarmoja ja joilla ei ole edes aikaa etsiä kumppania. 

Sosiaalinen media

Parhaat deittisovellukset

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.
Tinderin käytetyin ominaisuus on varmasti sen käyttö käyttäjien selailuun. Kun selailet käyttäjiä, saat ruudullesi aina yhden käyttäjän vuorollaan. Sinä voit päättää jokaisen tilin kohdalla, kiinnostaako kyseinen henkilö sinua vai ei.
Match on enemmän kuin vain Match. Rekisteröidy palveluun ja luo itsellesi täydellinen profiili nettideittailua varten, niin voit löytää juuri sen oikean. Siten voit tutustua useampiin profiileihin ja parantaa mahdollisuuksiasi saada yhteydenottoja!

Tinder on kaikkien deittisovellusten äiti. Tinder toimi aikoinaan tienraivaajana kaikkien tuntemalle “swaippaa oikealle ja löydä match” -konseptille. Tinderin käyttö on todella helppoa, siksi se on niin suosittu.

Tinder on loistava palvelu erityisesti niille, jotka haluavat vähän kokeilla maaperää  online-deittailun maailmassa. Jos kaipaa yksityiskohtaisempaa palvelua, joku toinen sovellus saattaa olla parempi. Tinderissä ei saa edustavien kuvien ja muutamasta lauseesta koostuvan bion lisäksi tietää ihmisistä enempää, ellet matchaa heidän kanssaan ja keskustelua ei synny.  

Match.com on eräs parhaiten tunnetuimpia ja käytetyimpiä deittisivustoja. Erikoisuutena muihin deittisovelluksiin ja -sivustoihin verrattuna se tarjoaa myös deittailuvalmennusta.

Match.comissa käyttäjät eivät voi aloittaa keskustelua toistensa kanssa ennen kuin oleelliset tiedot itsestä on annettu. Tämä tarkoittaa sitä, että voit olla varma, että löydät profiileista ne tiedot, joita etsit. Match.com tietokannasta löytyy miljoonia sinkkuja, jotka on huolellisesti seulottu sen varmistamiseksi, että jokainen deittiprofiili olisi mahdollisimman aito.

E-kontakti on Suomen suurin maksullinen deittipalvelu, joka on suunnattu erityisesti vakavaa parisuhdetta etsiville. Seuran löytämisen onnistumisprosentti on heidän mukaansa jopa 75 %. Vaikka palvelu on maksullinen, palveluun voi ensin kuitenkin rekisteröityä ilmaiseksi nähdäkseen muiden käyttäjien profiileja. Toisten mielestä Tinder on liian pinnallinen ja he suosivatkin nimenomaan e-kontaktia. 

Näin luot profiilin

Ensivaikutuksella on nettiseuranhaussa todella ratkaiseva merkitys: mikäli profiilisi puhuttelee kumppaniehdokasta, hän ottaa sinuun yhteyttä. Mikäli biosi ei vakuuta lukijaa, siirtyy hän pian seuraavaan ehdokkaaseen ja sinä jäät lehdelle soittelemaan. Pistä siis itsesi likoon. 

Onnistunut profiili paitsi herättää toisten mielenkiinnon, auttaa löytämään ne käyttäjät, kenen kanssa jaat samanlaiset toiveet ja mielenkiinnon kohteet. 

Valitse hyvä profiilikuva ja kerro biossa, millaista kumppania etsit. Vältä kliseitä ja kerro suoraan, millaisia puolia toisissa ihmisissä arvostat. 

Kuinka treffit suunnitellaan?

Treffit nostattavat usein verenpainetta sekä hyvässä että pahassa. Miten kaikki sujuu, tykkääköhän se toinen minusta, entä jos tulee kiusallinen hiljaisuus? 

Onnistuneet treffit edellyttävät, että kuuntelee toista osapuolta. Esitä hänelle kysymyksiä ja osoita kiinnostusta hänen elämäänsä kohtaan. Yhtä tärkeää on tarkastella, kuunteleeko toinen sinua. Jos hän kertoo vain itsestään eikä kysy mitään, toiset treffit kannattaa suosiolla jättää sopimatta. Eikä ehkä kannata kertoa ihan kaikkia traumojaan ja ongelmiaan ensimmäisillä treffeillä.

Kahvilassa tapaaminen on klassikko. Se on helppo vaihtoehto tapaamiselle, kahvilassa voi jutella rauhassa kupillisen äärellä. Toisaalta kahvilatreffit on helppo myös päättää, mikäli ette tunnukaan sopivan yhteen.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Parhaita nettideittailusivuja ovat Tinder, Match.com, e-kontakti sekä HappyPancake.

Älä kiirehdi henkilökohtaisten tietojesi luovuttamista. Luonnollisesti uuden ihmisen tavattuasi, haluat tietää hänestä kaiken ja haluat myös hänen tietävän kaiken sinusta. Älä kuitenkaan anna liian paljon yksityiskohtia liian pian.

Kun tutustut deittiisi paremmin voit tietenkin kertoa mitä haluat, mutta henkilökohtaiset tiedot, kuten osoitteesi, puhelinnumerosi, työpaikkasi tulisi säilyttää henkilökohtaisena eikä sinun pitäisi jakaa tätä tietoa deittisi kanssa ennen kuin tunnet hänet todella hyvin.

Opettele tuntemaan henkilö, ennen kuin tapaat hänet. Odota, kunnes tunnet olosi turvalliseksi ja sinulla on tarpeeksi tietoa hänestä ja molemmat haluatte tavata henkilökohtaisesti.

Kerro ystävällesi tai perheenjäsenellesi kenet tapaat, missä ja milloin palaat. Tavatkaa turvallisessa ja julkisessa paikassa. Ensimmäinen tapaamisenne kasvokkain pitäisi tapahtua epävirallisessa, rennossa ja julkisessa paikassa, kuten kahvilassa.

Kiinnitä huomiota siihen, mitä deittisi kertoo sinulle. Jos hän ei ole mielestäsi sinulle rehellinen, lopeta yhteydenpito. Ole varovainen äläkä anna romanssin sumentaa arvostelukykyäsi. Luota intuitioosi.

Nettideittailu on ehdottomasti rankinta siinä vaiheessa, kun on kertonut toiselle itsestään kaikkea mitä ikinä keksit ja yhtäkkiä oma kiinnostus hiipuukin. Tai sitten ei enää kuule siitä toisesta mitään. Ghoastaaminen on ehkä kurjinta mitä voi tehdä. Se saa miettimään mikä itsessä on vikana, kun yhtäkkiä siitä toisesta ei kuulu enää yhtään mitään.

Joten nettideittailu voi olla tosi rankkaa ja pettymystä pettymyksen perään. Ja se on myös itsetunnolle tosi rankkaa. Ei kuitenkaan kannata heittää kirvestä kaivoon, voihan netistä löytyä vielä se oikea. Tai sitten hän odottaa sinua lähikaupassa. Kannattaa siis pitää silmät auki, koskaan ei voi tietää.

x

Nettideittailu ei sovi kaikille. Se on hankala laji ujoille ja suoranainen kauhun paikka aroille. Eikä se oikeastaan sovi romantikoille. Mutta kannattaa olla avoimin mielin liikkeellä. Älä ajattele, että etsit. Ajattele sen sijaan, että annat mahdollisuuden.

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.

Saatat pitää myös näistä

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.