Onko deittailu siirtymässä kokonaan nettiin?

Happy Pancake, Deitti.net, E-kontakti ja Tinder. Listaa netissä toimivista seuranhakupalvelusta voisi jatkaa lähes loputtomiin. Nykyään ihmiset tuntevat itsensä hyvin usein todella kiireisiksi arjessa. Kumppani haluttaisiin löytää, mutta ainoalta vaihtoehdolta tälle tuntuu viinan huuruinen baaritiski, jonne ei aina jaksaisi lähteä notkumaan. Tästä johtuen yhä useammat turvautuvat nettideittailuun. Nettidettailu onkin varsin helppo ja nopea tapa tutustua ihmisiin. Hieman ujompikin ihminen saa paremmin sanottavansa ulos, kun vieras ihminen on tietokoneen näytön toisella puolella. Lisäksi nettideittailu onnistuu älypuhelimen tai kannettavan tietokoneen avulla missä ja milloin vain. Viestejä voi lähetellä niin salitreenin kuin työpäivän lomassakin – helppoa! Mihin siis enää tarvitaan kiusallista kasvokkain deittailua? Onko deittailu siirtymässä kokonaan nettiin?

Tinder mullisti nettideittailun

Tinder saatavilla App Storesta

Kuten jo mainittua, netissä deittailu on varsin helppoa. Netti on pullollaan monia suomalaisia seuranhakupalveluita. Viime vuosien saatossa suosituimmaksi seuran hakupalveluksi on noussut Tinder-niminen sovellus. Tinder on etenkin nuorempien keskuudessa kovassa käytössä ja uusia matcheja osuu kohdalle päivittäin. Tinderin käyttäminen on maksutonta ja omalla tavallaan todella hauskaa, sillä siellä sinä saat antaa ihmisille joko sydämen tai pyyhkäistä heidät vasemmalle roskakoriin. Jos ihminen, jolle sinä annoit sydämen, antaa sydämen myös sinulle, teistä tulee Tinder pari, jolloin voitte alkaa keskustella. Näin ollen Tinderissä pystyt omilla valinnoillaan karsimaan, kuka sinuun lopulta ottaa yhteyttä. Monissa muissa seuranhakupalveluissa yhteydenotot tulevat pelkästään sinun oman profiilisi perusteella. Jos joku kiinnostuu profiilistasi, hän laittaa sinulle viestiä. Näin ollen et itse pysty juuri vaikuttamaan siihen, kuka sinuun ottaa yhteyttä. Toki yhteydenottoihin voi aina jättää vastaamatta.

Nettideittailun hyödyt

Nettideittailun suurimpiin hyötyihin lukeutuu varmasti sen helppous. Nettideittailu ei ole aikaan tai paikkaan sidottua. Lisäksi nettideittailun avulla on mahdollista saavuttaa suuri määrä käyttäjiä, joilla on samat tarkoitusperät kuin sinulla. Nettideittipalstoilta löytyy varmasti ihmisiä, jotka etsivät vain seksisuhdetta kuin ihmisiä, jotka etsivät sitä oikeaa. Valinnanvaraa löytyy siis varmasti. Nettideittailu on myös helppo lopettaa, jos alkaa tuntua, että joku ihminen ei enää tunnu miellyttävältä. Nettideittailun avulla saatat myös onnistua laajentamaan deittikumppaneidesi tyyliä. Jos tapaat ihmisiä kasvokkain, suuntaat luultavasti aina tietyn näköisten ihmisten luo. Nettideittailussa hiemen erinäköinenkin ihminen saattaa saada mahdollisuuden ja osoittautua lopulta elämäsi rakkaudeksi.

Nettideittailun suden kuopat

Kuten kaikkeen, myös nettideittailuun liittyy suden kuoppia. Suurin suden kuoppa on varmasti se, että et voi olla varma, kenelle puhut. Netissä on helppo esiintyä sellaisena kuin haluaa. Komea Sauli 20 v voikin paljastua ei niin viehättäväksi Markku 60 v:ksi. Nettideittailussa kannattaa siis aina pitää järki mukana. Siinä vaiheessa kun oikeiden treffien sopiminen alkaa tulla ajankohtaiseksi, kannattaa treffit sopia oman kotisohvan sijaan julkiselle paikalle. Tämä on huomattavasti turvallisempi vaihtoehto, sillä koskaan ei voi olla liian varma. Nettideittailu voi myös viedä turhaan aikaa. Kasvokkain ihmisestä pystyy huomaamaan huomattavasti nopeammin, onko hän juuri sinun tyyppiäsi. Nettideittailussa tähän voi mennä kauankin ja tällöin kaikki keskustelu menee ikään kuin hukkaan. Täältä voit lukea lisää mistä treffeillä kannattaa keskustella.

Nettideittailussa on siis hyvät ja huonot puolensa. Nettideittailu on ehdottomasti kokeilemisen arvoista, mutta kannattaa muistaa, että nettideittailukin päättyy lopulta näkemiseen. Näin ollen nettideittailu voi joissain tapauksissa olla vain prosessia pitkittävä reitti. Kasvokkain deittailulla on ja tulee aina olemaan paikkansa, jota nettideittailu ei pysty täysin syrjäyttämään tai korvaamaan. Jos kuitenkin tuntuu, että aika on kortilla, nettideittailu on varteen otettava vaihtoehto. Nettideittailusta on kokemuksia laidasta laitaan: joku löysi elämänsä rakkauden, toinen tuli pahemman kerran petkutetuksi. Vain kokeilemalla selviää, toimiiko nettideittailu juuri sinun kohdallasi.

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo