Miten onnistua sokkotreffeillä?

Nykyään sokkotreffit ovat vähän harvinaisempia juttuja, onhan lähes ennenkuulumatonta, että seuraa hakevalla sinkulla ei olisi omaa kuvaansa jollain somekanavalla. 

Tyypillisesti sokkotreffit järjestyvät jonkun yhteisen kaverin kautta, mutta varsin usein myös nettideittauspalveluiden kautta. Moni ei halua ladata omaa kuvaansa sivustolle, joten silloin mennään treffeille todellakin sokkona.

Sokkotreffeillä on yleensä kaksi vaihtoehtoa siihen, miten ne päättyvät: ilta on joko todellinen menestys ja teillä synkkaa heti alusta lähtien ja teillä on todella hauskaa yhdessä tai sitten mietit koko ajan mielessäsi, miten hitaasti kuristat treffit järjestäneen henkilön, koska kallisarvoista aikaasi on tuhlattu näin. Treffien onnistuminen ei ole kuitenkaan täysin seuralaisesta kiinni. Alla on vinkkejä onnistuneisiin sokkotreffeihin ja miten teillä voi silti olla ihan kivaa yhdessä, vaikkei teistä tulisikaan vuosisadan rakkaustarinaa. 

Kuinka järjestää sokkotreffit?

Treffeillä ravintolassa

Kannattaa rohkaista mielensä ja vain lähteä treffeille. Jos mietit, uskaltaako tuntemattoman henkilön kanssa lähteä treffeille, kyllä uskaltaa. Kun et nyt ensimmäisenä häntä kotiisi vie vaan johonkin ihmisten ilmoille. Et ole menossa hänen kanssaan heti naimisiin vaan kahville tai syömään ja tutustumaan. Ole ennakkoluuloton! 

Millaista ohjelmaa sokkotreffeillä pitäisi olla?

No niin, sopiva treffikumppani on löytynyt, mitä nyt sitten? Mitä sokkotreffeillä pitäisi tehdä? Kannattaa ainakin sopia treffit johonkin julkiseen paikkaan, tuskin haluat heti ensimmäisenä viedä tuntemattoman ihmisen kotiisi. Vaikka hän ei nyt ihan sarjamurhaaja olisikaan, onhan se vähän kiusallista ja outoa, ja voi antaa sinusta kuvan, että sinulla on jotain taka-ajatuksia heti ensitreffeille. Ei hyvä. Pitäydy siis julkisissa paikoissa. 

Kahvila ja ravintola on turvallinen vaihtoehto treffeillesi. On helppoa keskustella illallisen tai kahvikupillisen ääressä ja tutustua treffikumppaniisi. Jos olet ihan hermona, kannattaa miettiä jo kotona etukäteen joitakin jutunjuuria valmiiksi. 

Ravitsemusliikkeissä kannattaa pitäytyä jo senkin vuoksi, että sinulla ei ole tietoa, mistä se toinen henkilö pitää ja mistä hän on kiinnostunut. Jos tutustumisen jälkeen huomaatte viihtyvämme yhdessä, voitte myöhemmin treffata jossain hieman mielenkiintoisemmassa kohteessa. 

Sokkotreffit netissä

Yleensä paras viuhka nettitreffeillä käy, kun omassa profiilissa on itsestään kuva. Toiset eivät halua edes vastata kuvattoman profiilin omaaville henkilöille. Mutta onneksi joukkoon sopii myös sokkotreffailijoita, joten ilman kuvaakin saa kyllä seuraa. E-kontaktista löydät varmasti seuraa itsellesi, tuhannet sinkut etsivät seuraa siellä joka päivä. Ja voit itse päättää, miten paljon haluat profiilissasi itsestäsi kertoa ja minkälaisiin ihmisiin haluat ottaa yhteyttä. 

Miten pukeutua sokkotreffeille?

Ensivaikutelman voi antaa vain kerran, joten on syytä panostaa pukeutumiseen sokkotreffeille. Pukeutumisvalintasi riippuu paljolti siitä, mihin olette treffit sopineet. Mikäli treffit on sovittu puistopiknikille, voit pukeutua hieman rennommin. Kannattaa myös huomioida, ettet laita ihan uutta paitaa päällesi suoraan paketista vedettynä, jolloin siinä näkyy ikävät taitokset ja pahimmassa tapauksessa unohdat vielä leikata hintalapun irti. Lisäksi oman vartalon hyviä puolia kannattaa ehdottomasti korostaa. Pukeudu siis tyylikkäästi, mutta myös vartalollesi sopiviin vaatteisiin. 

Vaikka omasta mielestäsi vaatteesi olisivatkin ihan nappivalinta, kannattaa kuitenkin käyttää sopivaa makutuomaria ennen treffeille lähtöä. Pyydä vaikka kaverisi tyttöystävältä tai siskoltasi rehellinen mielipide asustasi. Kun olet pukeutunut huolitellusti, viestit treffikumppanillesi kunnioitusta ja näytät, että olet todella panostanut treffeihinne. Ja sitä paitsi, voi olla että olet matkalla tapaamaan tulevan puolisosi. 

Miehet pitävät yleensä naisellisista naisista, joten naisen ei siis välttämättä kannata kiitää suoraan töistä treffeille, vaan mielummin laittaa jotain naisellista asua ylle. Jossain on tehty tutkimus, että miehet pitävät punaiseen pukeutunutta naista todella seksikkäänä, ja tällöin mies kysyy mielummin romanttisia kysymyksiä naiselta, kuin jos tämä olisi pukeutunut vaikkapa siniseen. 

Pukeudu siis tyylikkäästi ja mukavasti. Vältä ampumasta yli, pukua ei välttämättä kannata laittaa ensimmäisille treffeille, jos ette ole menossa todella fine dining -ravintolaan. Naisen kannattaa välttää vahvaa meikkiä ja liian paljastavia vaatteita. 

Muista kiinnittää huomiota myös kenkiisi! Katso, että ne ovat ainakin ehjät ja puhtaat. Tyylikkyydestä saat lisäpisteitä. 

Mistä tietää meneekö treffit hyvin vai huonosti?

Kannattaa jo kotoa lähtiessään olla energinen ja hyvällä tuulella. Tunnelmaan voi virittäytyä kuuntelemalla lempimusiikkia ja missään nimessä ei kannata käsikirjoittaa koko treffejä päässään etukäteen. Jätä tilaa spontaaniudelle. Kun et suunnittele niin paljoa etukäteen, et luo liikaa paineita treffien onnistumiselle ja mahdollisuus niiden epäonnistumiselle pienenee. 

Älä missään nimessä yritä iskeä treffikumppaniasi tai kertoilla vuolaasti vain itsestäsi. Tarkoitus on käydä dialogia, ei monologia. Keskity kuuntelemaan myös mitä hänellä on sanottavanaan, vaikka olisit kuinka supliikki hyvänsä. 

Treffien sujumisen paljastaa muutama seikka. Jos sinä tai kumppanisi tai jopa molemmat tunnette olonne tylsistyneeksi ja vilkuilette vaivihkaa kelloa, treffit eivät suju kovinkaan hyvin. Kipinää ei voi teeskennellä ja jos häntä ei tunnu kiinnostavan, voit päätellä että teitä ei ole tarkoitettu yhteen. 

Kehonkieli on hyvä indikaattori. Jos kumppanisi on osittain kääntynyt sinusta poispäin eikä oikeastaan katso sinua edes silmiin, se ei näytä hyvältä. Ja jos hän vielä vilkuilee kännykkäänsä enemmän kuin sinua, se voi viitata siihen, että häntä ei todellakaan kiinnosta sinun seurasi. 

Jos hän puhuu enemmän eksistään kuin kyselee sinun mieltymyksiäsi, hän kaipaa ehkä enemmän terapeuttia kuin parisuhdetta. Voit ehkä liueta paikalta vedoten mummosi kummin kaiman kuskaamiseen ja yrittää löytää paremman treffikumppanin itsellesi. 

Tarkkaile, mistä hän puhuu kun olette lopettelemassa treffejänne. Kertooko hän vaikkapa jostain aktiviteetista, jota hän haluaisi kokeilla yhdessä sinun kanssasi vai sanooko hän jopa ihan suoraan, että olisi mukavaa tavata uudelleen. Vai jättääkö hän sen tietoisesti sanomatta, jolloin voit vetää johtopäätöksen, että häntä ei kiinnosta uusintatreffit kanssasi.  

Yksi iso varoitusmerkki on se, että treffit loppuvat lyhyeen. Kun joku on sinusta kiinnostunut, hän kyllä yrittää kaikin keinoin venyttää yhteistä aikaanne, jotta saa olla seurassasi mahdollisimman paljon. Jos hän päättää lopettaa treffinne lyhyeen, alistu kohtaloosi ja hyväksy että näin kävi tällä kertaa ja siirry eteenpäin. 

Jos sinulle tulee treffeillä epämukava tunne, luultavasti hänkin kokee samoin. Tällöin ei ole mitään syytä yrittää väkisin venyttää tilannetta. Voi sanoa, että tämä ei nyt oikein taida toimia ja lähteä kotiin. Uudet treffit voivat odottaa sinua jo kulman takana.

Jos hän ilmestyy paikalle ajoissa, se taas kertoo siitä, että hän todella arvostaa sinua ja aikaasi ja on yhtä innoissaan tapaamisesta kuin sinäkin. Jos treffikumppanisi tuntuu kovin jännittyneeltä aluksi ja rentoutuu hyvin nopeasti seurassasi, hän tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi seurassasi. Tämä on hyvä merkki. 

Jos pinnallinen keskustelunne muuttuu äkkiä syvälliseksi, eikä teidän edes tarvitse pohtia seuraavaa puheenaihetta, hyvin menee. Hän ei siis teeskentele olevansa kiinnostunut, vaan haluaa aidosti tutustua sinuun. Jos hän pitää katseensa sinussa, eikä hänen yritä hakea mielenkiintoista katsottavaa muualta, hän on kiinnostunut sinusta. Ihastuneen miehen katse on intensiivinen, mutta ei tungetteleva ja hänen silmänsä tuikkivat. 

Vaikka hänen ystävänsä pommittaisivat ryhmäkeskusteluun jatkuvasti viestejä, hän voi laittaa puhelimensa äänettömälle, eikä koske enää sen jälkeen puhelimeensa. Jos hän ei huomioi koko puhelinta, olet hänen ykkösprioriteettinsa. Tämä näyttää lupaavalta ja treffit ovat onnistuneet. 

Jos huomaat, että hän tulee jatkuvasti lähemmäksi, kertoo se siitä, että hän on kiinnostunut sinusta ja että hän pitää sinua todella vetovoimaisena. Hän saattaa jopa vitsien ohella koskettaa sinua, joka on varma merkki kiinnostuksesta. Vaikka olisittekin sopineet, että käytte vain äkkiä syömässä, treffinne voivat ikään kuin puolihuomaamatta venähtää koko illan pituisiksi. 

Jos saat hänet hymyilemään vaikka et välttämättä olisi sanonut mitään hauskaa, vaan ihan sinusta välittyvä tunne saa hänet hymyilemään onnesta ja jos hän vielä nauraa jopa huonoimmillekin vitseillesi, on se selvä merkki siitä, että hän pitää sinusta ja treffinne ovat onnistuneet paremmin kuin hyvin. 

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo