Naisten välisten keskustelujen ikuisuuskysymyksiä ovat miehet ja miesten käytös. Etenkin miehen osoittama kiinnostus – tai sen puute – ovat pöydällä usein.

Mistä voi tietää, että mies tosiaan on kiinnostunut? Jokainen nainen on varmasti joskus pyrkinyt tulkitsemaan ristiriitaisia signaaleja ja epämääräisiä huomionosoituksia, joita miehen suunnalta on osoitettu. Jokainen nainen tulkitsee näitä signaaleja omista lähtökohdistaan, jolloin niiden tulkinta voi poiketa huomattavastikin siitä, mitä niiden lähettäjä on tarkoittanut. Signaalien yli- tai aliarvioiminen ovat arkipäivää.

Tässä artikkelissa käymme läpi vinkkejä, joiden avulla naiset pystyvät tulkitsemaan tehokkaammin miesten lähettämiä signaaleja.

Mistä näkee miehen kiinnostuksen?

Kun mies on kiinnostunut sinusta, hän kyselee sinulta henkilökohtaisia kysymyksiä – ja kuuntelee vastaukset. Henkilökohtaisten kysymysten avulla mies yrittää luoda sinuun yhteyden eri tavalla kuin kyselemällä yleisiä asioita.

Sanojen lisäksi mies osoittaa kiinnostuksensa myös eleillä ja ilmeillään. Miesten silmäpupillien laajentuminen on yksi varma merkki, joka kertoo miehen kiinnostuksesta. Tämä perustuu siihen, että ihmisen pupillit laajenevat, kun he näkevät jotain, josta pitävät. Myös kulmakarvojen kohottaminen, huulien lipaisu puhuessa tai hammasrivistön näyttäminen hymyillessä kertovat miehen kiinnostuksesta sinua kohtaan.

Miten mies näyttää ihastumisen?

Treffit ulkona miehen aloitteesta

Mikäli tuttavuus on edennyt jo tapailun tasolle, voi miehen ihastumisen huomata hänen tavastaan puhua ja toimia.

Yksi varma merkki ihastumisesta on se, että mies ehdottaa oma-aloitteisesti yhteisiä suunnitelmia, kuten seuraavia treffejä tai kivaa tekemistä viikonlopuksi. Toiseksi, mikäli mies on ihastunut, hän kyllä soittaa sinulle takaisin ja vastaa viesteihisi. Ihastunut mies ei jätä vastaamatta viesteihisi usean päivän ajan. Huomaa kuitenkin kellonaika ja ajankohta: jos mies soittaa sinulle lauantai illalla klo 22.00 ja ehdottaa tapaamista tunnin päähän, on kyse harvemmin ihastuksesta.

Ihastunut mies esittelee sinut myös ystävilleen (ja myöhemmässä vaiheessa perheelleen). Mikäli mies välttelee sinun esittelemistä kavereilleen tai ei halua, että hengailet heidän kanssaan, voi kyse olla siitä, että mies ei ole ihastunut sinuun.

Puhuessaan ihastunut mies katsoo sinua silmiin ja hän haluaakin puhua kanssasi jatkuvasti. Mies näyttää ihastumisensa siis soittelemalla sinulle tai lähettämällä hyvän yön videotervehdyksiä!

Milloin mies on aidosti kiinnostunut naisesta?

Kun mies on aidosti kiinnostunut seuralaisenaan olevasta naisesta, mies kuuntelee naista intensiivisesti keskeytyksettä. Tämän huomaa paitsi siitä, että hän katsoo sinua kuunnellessaan – eikä esimerkiksi räplää puhelintaan – mutta myös siitä, että hän muistaa pieniä yksityiskohtia aiempien treffien keskusteluistanne, ja nostaa ne esille.

Toiseksi, kun mies on oikeasti kiinnostunut naisesta, hän kehuu tätä. Tässä vaiheessa on syytä huomata, että aidosti kiinnostunut mies kehuu naisen psyykkisiä ominaisuuksia, eikä (vain) fyysisiä ominaisuuksia. Miesten kohdalla on suuri ero sillä, kehuuko hän sinua kauniiksi vai ystävälliseksi/lempeäksi.

Aidosti kiinnostunut mies myös järjestää sinulle aikaa kalenteristaan ja laittaa sinut etusijalle. Mikäli mies on kovin kiireinen, ja peruu tapaamisianne muiden menojen vuoksi, ei hän ole aidosti kiinnostunut.

Lopuksi on syytä nostaa esille fyysinen läheisyys. Mikäli mies on aidosti kiinnostunut sinusta, hän pyrkii päästä ainakin kosketusetäisyydelle: hän halaa tavatessanne tai koskettaa varovaisesti ottaessaan takkia yltäsi. Aidosti kiinnostunut mies yrittää myös päästä aina mahdollisimman lähelle istumaan. Tällä tavalla mies näyttää, että hän todellakin tahtoo olla lähelläsi, koko ajan.

Onko mies ihastunut vai ystävällinen?

Mies kukkakimpun kanssa

Uusi tuttavuus voi aiheuttaa päänvaivaa, kun mietit, että onko hän kenties ihastunut sinuun vai onko hän vain ystävällinen uutta kaveria kohtaan. Ystävällinen käytös ja siihen kuuluvat vitsailut saattavat helposti mennä ristiin flirttailun kanssa.

Keskustellessanne miehen kanssa, kiinnitä erityistä huomiota teemoihin, joista puhutte: jutteletteko politiikasta ja uutisista vai kyseleekö hän perheestäsi ja unelmistasi. Mikäli kyse on jälkimmäisestä, voi olla, että mies ei ole ainoastaan ystävällinen, vaan myös ihastumassa sinuun.

On selvää, että ystävät voivat halata ja osoittaa läheisyyttä. Kiinnitä kuitenkin huomiota kosketuksen tyyliin. Mikäli mies koskettaa sinua jatkuvasti olkapäästä, vyötäröltä tai kädestä, saattaa se kieliä ihastuksesta.

Kolmantena seikkana voidaan nostaa esille avunanto ja huomiointi. Ystävä, hyväkin sellainen, auttaa kyllä, jos pyydät. Ihastunut mies sen sijaan tarjoutuu itse avuksi – täysin pyytämättä. Mikäli esimerkiksi olet ostanut Ikeasta huonekalun koottavaksi tai vailla kyytiä lentokentälle, ystävällinen mies saattaa auttaa sinua pyydettäessä. Ihastunut mies sen sijaan tarjoutuu kokoamaan kaapin sinulle tai tarjoutuu heittämään sinut lentokentälle – oma-aloitteisesti.

Näistä asioista tiedät, että mies on ihastunut

deittipari

Aina ei ole helppoa huomata miehen ihastusta, vaikka hän kovasti yrittäisikin sitä sinulle viestittää. On kuitenkin olemassa useita merkkejä, joista voit huomata salaisenkin ihastuksen.

Mikäli mies hymyilee jatkuvasti kanssasi, voi tämä kieliä ihastuksesta. Samoin, jos mies muuttuu hermostuneeksi tai hieman kömpelöksi aina, kun sinä saavut paikalle, voi hän olla salaa ihastunut sinuun. Kömpelyys saattaa näkyä myös puheessa: mies yrittää kovasti tehdä vaikutuksen sinuun ja voi siksi seota sanoissaan tai hän voi saada myös niin kutsutun puhetulvan. Muista olla näissä tilanteissa lempeä, äläkä tuomitse tai naura hermoilevalle miehelle.

Vaikka meillä Suomessa ei tarjoamisen kulttuuri ole niin vahva kuin amerikkalaisissa romanttisissa komedioissa, on helppo todeta, että ihastunut mies tarjoutuu maksamaan kahvisi tai illallisesi. Ihastunut mies myös ottaa sinuun oma-aloitteisesti yhteyttä viestein tai puhelimitse ja hän järjestää sinulle aikaa kalenteristaan.

Kiinnitä myös huomiota siihen, tuntevatko hänen ystäväsi sinut. Ihastunut mies on puhunut ja puhuu sinusta ystävilleen, eikä piilottele sinua.

2020-luvulla miehen ihastusta voi olla helppo päätellä myös some-käyttäytymisestä: mikäli mies on ihastunut sinuun, hän tykkäillee ja ehkä jopa kommentoi lähes kaikkia uusia postauksiasi. Pidä siis silmät auki somessakin!

Onko mies kiinnostunut vai kohtelias

Ihastunut vai kohtelias mies

Kohtelias mies kyllä vastaa viesteihisi tai ehkä jopa puheluihisi, mutta hän pahoittelee, ettei ehdi tavata sinua. Kiinnostunut mies sen sijaan järjestää sinulle aikaa ja sopii tapaamisesta.

Treffeillä kohtelias mies kuuntelee sinua ja tarinoitasi, mutta ei ole juurikaan oma-aloitteinen täsmentävien kysymysten suhteen. Hän ei myöskään kysele sinulta muista teemoista, eikä myöskään puhu liikaa omista henkilökohtaisista asioistaan. Mikäli mies on kuitenkin kiinnostunut, hän kuuntelee sinua oikeasti ja myös kertoo itsestään. Hän haluaa tietää sinusta käytännössä kaiken!

Kohtelias, mutta ei-kiinnostunut, mies saattaa myös mainita muiden tyttöjen tai naisien nimiä tavatessanne. Tämä kertoo siitä, että mies yrittää varovaisesti vihjata, että ei ole niin kiinnostunut sinusta. Kiinnostunut mies sen sijaan jättää muut naiset mainitsematta edessäsi.

Kohtelias mies treffeillä

Treffeille kohteliaisuudesta saapuva mies saapuu kylläkin paikalle, mutta hänen ulkonäkönsä ja pukeutumisensa ei ole viimeistelty. Oikeasti kiinnostunut mies kiinnittää huomiota vaatetukseensa ja ulkonäköönsä valmistautuessaan treffeille. Älä kuitenkaan tuomitse liikaa tämän seikan kohdalla – kaikki miehet eivät ole niin kiinnostuneita omasta ulkonäöstään, mutta voivat kyllä olla todella kiinnostuneita sinusta!

Lopuksi annamme neuvon, jolla kaikki tämä spekulaatio on vältettävissä: nosta kissa pöydälle ja kysy miehen fiiliksistä! Nykyisin monet miehet tykkäävät siitä, että nainen uskaltaa puhua suoraan, joten sinulla ei ole mitään menetettävää.

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo