Parhaat vinkit deittipalvelun profiilikuvan ottamiseen

Deittipalvelun profiili

Suosituimpien deittipalveluiden toiminta perustuu kuvien selaamiselle. Kuvia katsomalla tehdään nopeita, usein alitajunnasta kumpuavia päätöksiä siitä, halutaanko henkilön kanssa tutustua tarkemmin vai siirrytäänkö seuraavaan profiiliin.

Deittipalveluiden maailma voi tuntua julmalta, sillä päätökset tehdään nopeasti, jopa sekunneissa ja ne perustuvat puhtaasti visuaaliselle viestille.

Tässä artikkelissa kertaamme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää deittipalvelun profiilikuvan ottamisesta ja valinnasta. Tutustumme muun muassa:

  • ensimmäisen kuvan tärkeyteen
  • harrastuskuviin
  • kuvakulman merkitykseen
  • siihen, kannattaako ryhmäkuvia lisätä profiiliin.

Lue lisää ja poimi parhaat vinkit täydelliset deittiprofiilin luomiseen!

Ensimmäinen kuva on tärkein

Valitse aina paras kuva profiilisi ensimmäiseksi kuvaksi, sillä ensimmäinen kuva määrittää usein sen, haluaako käyttäjä tutustua profiiliisi tarkemmin. Tärkeää on, että ensimmäinen kuva on selkeä kasvokuva, mielellään toki hymyn kera. 

Älä peitä kasvojasi aurinkolaiseilla tai hatulla, vaan anna silmien näkyä. Ensimmäisessä kuvassa on hyvä näyttää ihan itseltään – unohda siis Halloween-asussa otetut kuvat tai ammattimeikkaajan taidonnäytteet, niiden aika on myöhemmin.

Raota elämääsi – harrastuskuvat kertovat paljon

Harrastuskuva on helppo tapa viestiä itsestä ja omista kiinnostuksen kohteista. Ne mahdollistavat myös helppoja tapoja aloittaa keskustelu luontevalla tavalla. Mieti myös, mitä harrastuskuvat sinusta kertovat: Jos nettikasinot ovat intohimosi, jollekin potentiaaliselle kumppanille pelaaminen voi näyttäytyä holtittomana käyttäytymisenä. 

Mieti siis kuviasi aina toisen silmin: pyydä vaikkapa ystävääsi selailemaan profiilisi läpi ja kertomaan, millaisen kuvan se sinusta antaa. Sama pätee tekstien kanssa: joskus vitsiksi tarkoitettu lausahdus ei toimikaan siten, kuin sen olisi tarkoittanut. Tämä on mukavampi kuulla kaverilta kuin tulla tivatuksi deiteillä, mitä pofiilissa heitetty vitsi oikein tarkoitti.

Laadukkaat kuvat toimivat parhaiten

Laadukkaat kuvat toimivat aina paremmin kuin suttuiset. Vältä siis heilahtaneita, tärähtäneitä, ylivalottuneita tai liian hämäriä kuvia. Kannattaa myös suosia mahdollisimman uusia kuvia, sillä vaikka et omasta mielestäsi olisikaan vanhentunut päivääkään, voi ulkopuolinen nähdä sinut toisin. Uudet kuvat kertovat sinun olevan palvelun aktiivinen käyttäjä ja profiilisi olevan tuore. 

Ryhmäkuvissa on riskinsä – kuvissa yksin vai yhdessä?

Toisinaan deittiprofiileissa voi törmätä ryhmäkuviin. Tällaisissa tilanteissa selailija voi vain arvailla, kuka ryhmän henkilöistä profiiilin omistaja onkaan. Kuvasta voi toki blurrata muiden kasvot tai leikata muut pois. Tällöin kannattaa toki kysyä itseltään, onko ryhmäkuvaa tarpeen laittaa ollenkaan. Usein vastaus on ei.

Mieti myös kahdesti, kannattaako entisen kumppanin kanssa otettua kuvaa laittaa profiiliin, oli se miten hyvä kuva sinusta tahansa. Vaikka olisitte entisen kumppanin kanssa hyvissä väleissä, ei exän kanssa laitettu kuva pääse jatkoon, kun deittipalvelun selailija tutkii profiileja. 

Kuva omasta lapsesta sen sijaan on ok, kunhan blurraat lapsen kasvot tai kuva on niin kaukaa otettu, ettei lasta siitä tunnista. Kuva lapsen kanssa voi vedota lapsirakkaisin ihmisiin ja toisaalta karkottaa sellaiset ihmiset, jotka eivät kaipaa lapsia elämäänsä.

Kuvakulman merkitys

Kuvakulmalla on väliä: suoraan edestä tai hieman etuviistosta otetut kuvat menestyvät deittipalveluissa parhaiten. Edestä otettujen kuvien kohdalla profiilille painetaan peukkua tai se pyyhkäistään oikealle 20% todennäköisemmin kuin sivusta tai takaa otetut kuvat. Kasvot ovat tärkeä osa ihmistä ja on tärkeää, että ne näkyvät hyvin myös kuvissa.

Mieti, kenelle kuvallisen viestisi kohdennat

vaimo venäjältä

Kuva on viesti ja deittiprofiili on sinun markkinointiviestisi maailmalle, vaikka se karulta kuulostaisikin. Tarkoitus on kuitenkin antaa realistinen, kiinnostava kuva sinusta ja elämästäsi profiileja selailevalle ihmiselle, joka voi olla potentiaalinen tuleva kumppanisi. Myös sinä voit vaikuttaa siihen, millainen ihminen profiiliasi päätyy tarkastelemaan. 

Mieti, millaista kumppania etsit ja millaisin silmin hän profiileja katselee. Jos toivot, että voisit liikkua tulevan kumppanisi kanssa luonnossa, vaellus- ja retkeilykuvia kannattaa laittaa profiiliin. Jos elät urheilullista elämää ja toivot kumppanisi tekevän samoin, näytä se kuvin. 

Jos harrastat taidetta ja arvostat luovuutta, tuo se ilmi. Muista rehellisyys: ökyauton vierellä vitsillä otettu kuva ei vastaa todellisuutta, jos tosiasiassa asut kämppisten kanssa kimppakämpässä. Tällaiset vitsit eivät aukea vain kuvia katselemalla, joten vaarana on, että annat valheellisen kuvan itsestäsi.

Yhteenveto

Deittiprofiilia luodessa on hyvä muistaa, kenen silmille profiilia teet. Vaikka näyttäisit hyvältä hääkuvassasi, ei sen lisääminen profiiliin kannata. Jos sinulla on uskomattoman hyviä salikuvia, ei viisi peräkkäistä peiliselfietä samasta salin nurkasta kerro sinusta juuri mitään ihmiselle, johon yrität tehdä vaikutuksen. 

Valitse tuore, laadukas kuva, jossa silmät näkyvät ja kasvoillasi on iloinen hymy – tällaisella kuvalla ei koskaan voi mennä vikaan!

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo