6 syytä miksi olen ikisinkku – Ohjeita ja vinkkejä

Osa maailman ihmisistä on sinkkuja puhtaasti omasta valinnastaan. Tässä valinnassa ei ole mitään väärää. Kuitenkin, jos etsit parisuhdetta sitä löytämättä, voi otsikon kysymys pyöriä mielessäsi: Miksi juuri minä olen vieläkin sinkku?

1. Puolustusmekanismi on syy sinkkuuteesi

Useimmat meistä ovat tulleet loukatuksi jossakin ihmissuhteessa elämänsä aikana. Tuskalliset kokemukset ovat saattaneet aiheuttaa katkeruutta, ja siksi puolustusmekanismi on aktivoitunut. Suojelemme itseämme, ettei meitä loukattaisi uudelleen tai ettei meitä enää haavoitettaisi. Tällainen puolustusasenne saattaa vaikeuttaa kumppanin löytämistä, sillä et päästä ketään lähellesi.

Tutki siis rauhassa mielesi sopukoita, ja pyri päästämään liiallisesta puolustautumisesta irti. Mikäli se tuntuu yksin liian vaikealta, suosittelemme ehdottomasti keskustelemaan asiasta auttavan tahon, kuten psykologin kanssa. Monesti ongelman ratkaiseminen toisen ihmisen kanssa helpottaa.

2. Liian nirso on ikisinkku

Voi olla, että ystäväsi ovat todenneet sinun olevan liian nirso jo monen monta kertaa. Mutta mitä liika nirsous oikeastaan tarkoittaa? Liian nirsolla saattaa olla epärealistia odotuksia kumppaniehdokkaalta tai hän etsimällä etsii virheitä toisesta osapuolesta. Todella moni hyvä tyyppi saattaa mennä sinulta ohitse, koska et anna heille edes mahdollisuutta tai et oikeasti huomaa, milloin mies osoittaa kiinnostusta sinua kohtaan.

Nainen istuu kahvilla

Oletko joskus ajatellut, että jos tapailisit tiettyä henkilöä, joka ei ole juuri unelmiesi mukainen, joudut ”tyytymään” tähän henkilöön? Koita antaa tälle henkilölle mahdollisuus sen sijaan, että ajattelisit joutuvasti ”tyytyä” häneen. Yritä löytää hänestä hyvät puolet, joiden avulla voit rakentaa pitkän ja onnellisen parisuhteen hänen kanssa. Ja muista: täydellisiä ihmisiä ei edes ole olemassa!

3. Jos et tapaa uusia ihmisiä, olet ikuisesti yksin

Tämä syy voi tuntua monelle introvertille pahalta, mutta on tosiasia, että ilman uusia tuttavuuksia tai ennakkoluulotonta nettideittailun kokeilemista on vaikea löytää potentiaalisia deittikumppaneita. Unelmien kumppani ei ilmesty kotiisi niin kuin ruokalähetys. Jotta voit antaa edes mahdollisuuden itsellesi löytää kumppani, on sinun tavattava uusia ihmisiä.

Lähde siis rohkeasti mukaan uusiin harrastuksiin, käy ulkona viettämässä aikaa, lähde mukaan järjestötoimintaan… Vaihtoehtoja on monia! Pyri löytämään omiin kiinnostuksenkohteisiisi sopiva ajanviettotapa, jossa tapaat säännöllisesti uusia ihmisiä.

4. Syy sinkkuuteesi on huono itsetunto

Mies yksin rannalla

Huonolla itsetunnolla varustettu ihminen epäilee jatkuvasti toisen osapuolen kiinnostuksen aitoutta. Hän ei pysty ymmärtämään, miksi toinen osapuoli edes haluaa olla hänen kanssaan. Tällä omalla epävarmuudellaan hän ajaa toisen osapuolen vain kauemmaksi itsestään.

Tämä syy tuntuu myös pahalta kuulla, mutta huono itsetuntosi saattaa olla syy, jonka takia olet ikisinkku. Valitettavasti huonoa itsetuntoa ei rakenneta hyvä yhdessä yössä, mutta työstä sitä päättäväisesti. Keskity rakentamaan itsetuntoasi vahvaksi. Muista, että olet upea juuri omana itsenäsi, ja jokaisella meistä on oikeus rakastaa ja tulla rakastetuksi!

5. Liian itsenäinen asenne on syy siihen, että olet ikuisesti yksin

Nainen yksin vaeltamassa

Tämän hetken trendi on itsenäisyys. Jokainen pärjätköön omillaan. Vahva ja itsenäinen ihminen. Tällaisia mielikuvia media ja oma mielemme syöttää meille.
Liian itsenäinen asenne ei tarkoita ainoastaan sitä, että ajattelet, että et tarvitse toista ihmistä pärjätäksesi elämässä tai arjen askareissa. Liian itsenäinen asenne tarkoittaa myös sitä, että et ole valmis uhraamaan omasta elämästäsi mitään tehdäksesi tilaa toiselle. Olet niin kiintynyt omaan arkirytmiisi, ruokailutottumuksiisi tai vapaa-ajan viettotapoihisi, että et tahdo muuttaa niitä kenenkään takia.

Muista, että parisuhteessa on aina kaksi ihmistä ja parisuhde rakentuu yhdessä tehtäville kompromisseille. Anna toiselle mahdollisuus esitellä omannäköisensä arki ja rakentakaa yhdessä kompromissi.

6. Deittailu ja kumppanin löytäminen ei ole prioriteettisi

Ajattele tilannetta, jossa olet työtön. Löytääksesi työn, lähetät työhakemuksia ja käyt työhaastatteluissa. Nyt heijasta tämä omaan tilanteeseesi: jos olet sinkku, hae kumppania ja käy treffeillä.

Yksinäinen nainen laiturilla

Mikäli deittailu ei ole ykkösprioriteettisi, saatat jäädä kumppanittomaksi samalla tavalla kuin työtön jää työttömäksi, jos ei hae töitä. Priorisoi siten kumppanin etsintä ja deittailu: päivitä Tinder-profiilisi, lähde ulos ystävien kanssa ja sano ”Kyllä” sosiaalisille tapahtumille. Käy joka viikko ainakin yksillä treffeillä, ja huomaat löytäneesi kumppanin nopeammin kuin uskotkaan.

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo