Mitä tehdä treffeillä – 40 ideaa (2020)

Onko treffi-ilta edessä ja et vielä ole keksinyt sopivaa ohjelmaa? Haluaisitko kerrankin keksiä jotain omalaatuista ja muiden perinteisistä ideoista poikkeavaa? Olemme listanneet tähän 40 ideaa, joista varmasti löydät juuri sinun treffeillesi sopivan, unelmien ohjelmanumeron!

Mitä tehdä treffeillä ulkona?

Treffit ulkona
 1. Minigolf – Minigolf ei vaadi aikaisempaa lajitaustaa ja minigolfratojakin on löydettävissä helposti eri paikkakunnilta. Minigolfissa saatte luotua halutessanne myös pienen kilpailuasetelman, joka luo hauskaa jännitystä treffitunnelmaan.
 2. Pyörälenkki – Napatkaa pyörät alle ja lähtekää tutustumaan lähimaastoon tai miksei kauemmaksikin. Voitte pysähtyä mukavan paikan löydettyänne nauttimaan maisemista.
 3. Puistopicnic – Sopikaa treffit kivaan puistoon ja pakatkaa picnickoriin marjoja, naposteltavaa ja kenties hieman kuohuvaa. Mukaan pakattu viltti takaa mukavuuden!
 4. Huvipuisto – Huvipuistoja löytyy suurimmista kaupungeista ja pienempiin saapuu monesti kiertävä tivoli. Hypätkää vuoristorataan ja nauttikaa vauhdista.
 5. Patikointi – Pakatkaa reppuun sämpylät ja termariin kahvia ja suunnatkaa kaupunkinne luontopolulle tai kansallispuistoon. Kiertäkää kunnon lenkki metsän siimeksessä. Mikäli tiedätte, että reitin varrella on nuotiopaikkoja, voitte ottaa mukaan myös makkarat ja muut grillailtavat.
 6. Luistelu – Mikäli kyseessä on talvitreffit, laittakaa luistimet jalkaan – tai vuokratkaa sellaiset – ja suunnatkaa luistinradalle. Aikanne kokeiltua ala-asteen liikuntatunneilta tuttuja juttuja, voitte suunnata kuumalle kaakaolle lämmittelemään.

Mitä tehdä treffeillä kotona?

 1. Kokkaus yhdessä – Päättäkää jokin maa, ja valmistakaa yhdessä sen maan ruokaa. Google on täynnä reseptejä, joten pääsette helposti makumatkalle vaikka maailman ympäri. Voitte aloittaa Japanista ja päätyä Mexicon kautta Italiaan.
 2. Itse järjestetty viini-/olut-/juustomaistelu – Sopikaa, että molemmat tuo kaksi omaa lemppariviiniä, -olutta tai -juustoa ja järjestäkää oma tasting-tilaisuus. Pääsette maistamaan uusia juttuja ja tutustumaan toisen makumaailmaan.
 3. Lapsuuden lempielokuvat – Pitäkää leffamaraton, jossa katsotte molempien lapsuuden lempielokuvia vuorotellen. Disney-maraton on aina hyvä idea ja piristää myös aikuisiällä!
 4. Piirustus- ja taideilta – Maalatkaa tai piirtäkää toisenne. Kumpikin saa toimia vuorollaan mallina. Mikäli kotoa ei löydy vesivärejä, tutustukaa lyijykynällä tehtävään piirtotekniikkaan.
 5. Lautapeli-ilta – Kaivakaa kaapista Monopoli ja Twister, ja pelatkaa koko ilta. Lasit hyvää viiniä pelin ohella takaavat hauskan ja erilaisen treffi-illan.
 6. Leivonta – Leipokaa fantasiatäytekakku yhdessä. Voitte katsoa ohjeen netistä ja sen jälkeen lähteä toteuttamaan. Erilaisilla elintarvikeväreillä ja -koristeilla saatte kakusta yksilöllisen ja juuri teidän näköisen.

Mitä tehdä treffeillä sateella?

 1. Museot – Valitkaa mieluisanne museo, se voi olla vaikka modernin taiteen museo tai valokuvamuseo. Viettäkää rauhallinen päivä yhdessä ja perehtykää jokaiseen taideteokseen ajan kanssa.
 2. Menkää keilaamaan – Keilaus on hauskaa, ja sitä tulee tehtyä aivan liian harvoin! Keilaukseen ei tarvita suurta kokemusta, ja kengätkin saat vuokrattua keilahallilta. Ottakaa kisa ja voittaja saa tarjota drinkit pelin jälkeen!
 3. Karaoke – Voitte toki laulaa karaokea kotonakin, mutta mikä sen hauskempaa kuin suunnata lähikaraokepubiin lauantaina tai sunnuntaina iltapäivällä. Nauttikaa puolityhjästä pubista ja irrotelkaa klassikoiden parissa kunnolla!
 4. Kahvilakierros – Ottakaa tavoitteeksenne löytää kaupungin paras kahvi ja käykää testailemassa eri kahvilat. Voitte ottaa ensimmäisessä parissa paikassa pientä suolasta naposteltavaa ja myöhemmissä kahviloissa jakaa vaikka voisilmäpullan.
 5. Uimaan – Mikäli kesäsade yllättää, menkää uimaan. Kun olette jo kastuneet järvivedessä tai uima-altaalla, ei sade haittaa enää juurikaan!
 6. Trampoliinipuistot – Laittakaa jarrusukat jalkaan ja suunnatkaa sisäaktiviteettipuistoon tai trampoliinipuistoon. Pomppimisen hauskuus saa varmasti jokaisen sisäisen lapsen esille!
 7. Ravintolakierros – Käykää syömässä alkupalat esimerkiksi tapas-ravintolassa, pääruoka toisessa ravintolassa ja jälkiruoka kolmannessa paikassa.

Mitä tehdä ekoilla treffeillä (ensitreffit)?

Treffit viinibaarissa tai ravintolassa
 1. Rauhallinen viinibaari – Ensimmäiset treffit saattavat jännittää, joten hyvä idea on sopia ensimmäiset treffit rentoon, mutta rauhalliseen viini- tai olutbaariin. Eri viineistä tai oluista saa sopivan keskusteluaiheen alkuun, jonka jälkeen voitte rauhassa alkaa tutustua toisiinne.
 2. Tavatkaa näköalapaikalla – Näköalapaikan ei tarvitse olla virallinen paikka, vaan se voi olla myös kaunis meren- tai järvenranta, josta näkee kauaksi. Voitte nähdä juuri ennen auringonlaskua ja nauttia siitä yhdessä. Vielä erikoisempi idea on tavata auringonnousun aikaan ja pakata aamukahvit mukaan!
 3. Illallinen – Vanhanaikaisia illallistreffejä ei saa aliarvioida – etenkin, jos tiedät vastapuolen arvostavan sellaisia. Hyvä ruoka ja ensiluokkainen ravintolaelämys tekevät aina vaikutuksen! Hyvän ruuan ääressä on helppo tutustua. Katso täältä myös vinkit, mistä puhua treffeillä, niin vältät ikävät hiljaiset hetket.
 4. Urheilutreffit – Menkää esimerkiksi seinäkiipeilemään tai suppailemaan. Pääsette kokeilemaan kenties uutta lajia ja samalla pystytte tutustumaan toisiinne.
 5. Kotipicnic – Vaikka sää ei sallisi ulkopicniciä, voitte järjestää picnicin parvekkeella tai kotona olohuoneen lattialla. Sopikaa mitä kumpikin tuo ja nauttikaa hieman erilaisesta picnicistä. Älkää unohtako musiikkia!
 6. Tavatkaa luonnossa – Ensimmäisten treffien ei aina tarvitse olla kaupungissa. Tavatkaa metsässä ja käykää yhdessä poimimassa marjoja tai sienestämässä.
 7. Viini-/olut-tasting – osallistukaa ohjattuun viini- tai olutmaisteluun. Pääsette oppimaan uutta, ja teemasta saatte hyvää keskustelunaihetta ensimmäisille treffeille, etenkin, jos hieman jännittää!

Mitä tehdä toisilla treffeillä?

 1. Komediailta – Kun olette ensimmäisillä treffeillä kerenneet hieman tutustua toisiinne, hankkikaa liput stand-up-komediaan tai muuhun hauskaan näytökseen ja menkää nauramaan vatsalihaksenne kipeäksi.
 2. Konsertti/keikka – Varmistuttuanne ensimmäisillä treffeillä siitä, ettei toinen vihaa jotakin tiettyä musiikkigenreä, voitte toisilla treffeillä mennä vaikka molemmille tuntemattoman bändin keikalle ja antaa uudelle musiikille mahdollisuuden. Tässä opitte myös toisistanne samalla!
 3. Escape-peli – Vierailkaa pakohuonepelissä. Tässä pääsette oppimaan toistenne paineensietokyvystä ja ongelmanratkaisutaidoista, pitäen samalla myös todella hauskaa!
 4. Urheilutapahtuma – Menkää jalkapallo-/jääkiekko-/koripallopeliin ja eläytykää mukaan – vaikka ette olisikaan lajin tai joukkueen faneja. Saatte elämyksestä paljon enemmän irti ja voi olla, että teistä molemmista tuleekin faneja!
 5. Kokkikurssi – Osallistukaa yhden illan kokkikurssilla ja katsokaa, miten keittiötaitonne sopivat yhteen. Lopuksi pääsette herkuttelemaan yhdessä kokkailemillanne luomuksilla.
 6. Elokuviin – Ostakaa aivan liikaa karkkia ja popcornia, ja suunnatkaa katsomaan se uusin elokuva leffateatterissa. Elokuvan jälkeen voitte siirtyä lähellä olevaan ravintolaan analysoimaan elokuvaa ja tutustumaan toisiinne lisää.
 7. Illalliskokkaus – Sopikaa, että toinen valmistaa ja kokkaa alkupalan ja toinen pääruuan. Näin molemmille tulee tekemistä, ja toisaalta yllätysmomenttia. Jälkiruuan voittekin tehdä sitten yhdessä!

Mitä tehdä treffeillä Helsingissä?

Helsinki talvella
 1. Korkeasaari – Korkeasaaren eläinpuiston viehätysvoima ei katoa. Voitte ottaa Kauppatorilta joko lautan tai Rautatientorilta bussin ja suunnata katsomaan leijonia, karhuja ja apinoita.
 2. Suomenlinna-picnic – Pakatkaa mukaan eväät vaikka Kauppatorilta ja suunnatkaa lautalla Suomenlinnaan. Voitte tutustua paikan historiaan ja sen jälkeen etsiä teille sopivan paikan nauttia picnic-eväistä ja maisemista.
 3. Ravintolat – Helsinki on täynnä ihania ravintoloita. Katsokaa Googlesta se teille unelmapaikka, oli se sitten Michelin-ravintola tai eksoottinen Kallio-ravintola, varatkaa pöytä ajoissa ja nauttikaa elämyksestä.
 4. Tähtitorni – Kaivopuiston Tähtitornissa järjestetään tähti- tai aurinkokatselukierroksia lähes päivittäin. Voitte ihailla tähtitaivasta ja talvisin yrittää bongata vaikka revontulia.
 5. Hotellielämyksiä – Varatkaa huone jostakin Helsingin keskustan ihanista hotelleista ja nauttikaa hotelliaamupalasta ja spa-hoidoista.
 6. Helsingin rannat – Vaellelkaa merenrantoja pitkin ja nauttikaa maisemista. Voitte välillä pysähtyä jäätelölle tai drinkille matkan varrella olevaan rantaravintolaan.
 7. Turistikierros – Vaikka olisitte helsinkiläisiä tai kaupunki olisi teille tuttu, osallistukaa ohjatulle turistikierrokselle. Voitte oppia jotain uutta!

Mukana etsimässä unohtumatonta deittiseuraa:

E-kontakti – Suomalainen deittipalvelu

E-kontakti (Suomen suurin deittisivusto)

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.