11 ideaa mitä tehdä treffeillä korona-aikana

Melkein vuosi tässä on jo oltu koronan vaikutuksen alaisena, se vaikuttaa kaikkeen: työhön, matkustamiseen, treffailuun… Niin stressaava ja kaoottinen kuin vuosi on ollutkin, välillä on ihan jopa mielenterveyden kannalta suotavaa viettää treffi-iltaa rakkaasi kanssa ja pitää hauskaa.

Tietysti jos ennen koronaa olet tottunut matkustelemaan ulkomaille ja viettämään aikaa rannoilla ja turistien suosimissa paikoissa, voi tuntua että muut vaihtoehdot kalpenevat sen rinnalla.

Ei auta itkut markkinoilla, nyt pitää vain kaivaa luovuutta kehiin ja voittekin yllättäen saada aikaan ikimuistoisemmat treffit kuin koskaan ennen koronaa. 

1. Leikkikää turistia omassa kotikaupungissanne

Vaikka olisitte asuneet kuinka kauan samassa kaupungissa, yleensä sieltä löytyy joitakin paikkoja, joissa ette vielä ole käyneet. Kulkekaa kaduilla kuin turistit ja tutkikaa nähtävyyksiä, kun ei niitä muuten tule niin katseltua kun yleensä vain kiitää ohi kun on aina kiire johonkin. 

Tutustukaa uusin silmin kotiseutuunne, historiallisiin paikkoihin ja vetonauloihin. Ja lopuksi voitte mennä vaikka keskustan kahvilaan kahville ja leivokselle. Niin kuin turistit tekisivät. 

2. Pitäkää peli-ilta

Parasta peli-illoissa on se, että niissä keskitytte vain peliin (ja toisiinne). Ilman puhelimia, ilman että TV pauhaa taustalla, ei läppäreitä levällään – mikään ei keskeytä peliänne ja se juuri onkin parasta. Kasatkaa pöydälle pino lautapelejä tai lätkikää vaikka korttia. Lisäksi juomiset ja snäksit, tunnelmalliset kynttilät palamaan ja saatatte yllättyä kuinka kivaa teillä itse asiassa onkaan. 

Usein olemme niin keskittyneitä puhelimiin ja läppäreihin että emme huomioi sitä toista ihmistä tarpeeksi ja onkin ihan hyvä laittaa viihdelaitteet välillä syrjään ja olla vanhaan malliin ilman niitä. 

3. Viettäkää sisäpiknik

Aamiainen sängyssä

Hieman kynttilöitä, eväät, ehkä viinipullo, peitto lattialle ja mukavaa pehmeää musiikkia soimaan – sisäpiknik! Täydellinen paikka rentoutua tai hassutella, kuulostella mitä sille toiselle kuuluu, haaveilla yhdessä, suunnitella tulevaa yhdessä, täydellistä hauskanpitoa ja romantiikkaakin.

Ei aina tarvitse istua pöydän vieressä syömässä. Kuka muka määrää että näin pitäisi olla, tehkää omia sääntöjä ja hassutelkaa.  

4. Menkää samoilemaan

Löytäkää sisäinen Nuuskamuikkusenne ja lähtekää luontoon vaeltamaan. Suomessa ei yleensä tarvitse kovin kauaksi lähteä kun jo on luonto lähellä, jonkinnäköinen polku varmasti löytyy, jota pitkin voi kiertää upean luontolenkin. Muistakaa ottaa eväät mukaan, luontopoluilta yleensä löytyy myös jonkinnäköinen nuotiopaikka niin voitte paistaa makkaratkin.

Kaunis metsä

Löytäkää sisäinen Nuuskamuikkusenne ja lähtekää luontoon vaeltamaan. Suomessa ei yleensä tarvitse kovin kauaksi lähteä kun jo on luonto lähellä, jonkinnäköinen polku varmasti löytyy, jota pitkin voi kiertää upean luontolenkin. Muistakaa ottaa eväät mukaan, luontopoluilta yleensä löytyy myös jonkinnäköinen nuotiopaikka niin voitte paistaa makkaratkin.

Kaakao termarissa ainakin toimii aina. Kaupan päälle saatte rentoutuneen mielen ja raitista ilmaa, luonnossa liikkuminen on parasta mindfullness-terapiaa aivoille, jotka ovat työviikon jälkeen kovilla. Ja varsinkin jos teette etätöitä kotona, on hyvä lähteä sieltä kotoa välillä johonkin, ettei ihan seinät kaadu päälle. 

5. Pitäkää brunssi

Kuka sanoi että treffien pitäisi aina olla illalla? Aloittakaa päivänne pitkällä brunssilla. Panostakaa reilusti syömisiin ja varatkaa kaikkia lempiherkkujanne, joita ette viitsi viikolla tai tavallisena viikonloppuna valmistaa.

Tuoreita hedelmiä, smoothieita, rapeaa pekonia, tuoretta pehmeää leipää, pannareita, munakokkelia… Ja jos oikein hurjaksi heittäydytte niin ehkäpä pienet kuohuviinipullot myös. Tunnelma on rennompi kuin tavallisena aamuna eikä ole kiirettä nousta pöydästä. 

6. Lähtekää road tripille

Automatka talvella

Ajeleminen on mukavaa vaikka ei olisi mitään päämäärääkään. Voitte vain päättää mihin suuntaan lähdette ja lopullinen päätepiste hahmottuu siinä matkan varrella. Totta kai eväät mukaan ja ne voi pysähtyä syömään jossain mukavassa paikassa.

Jos ei ole omaa autoa, sen voi vuokrata päiväksi tai pariksi ja satsata tällöin vähän luksusmaisempaan autoon eikä vain siihen kaiken edullisempaan kirppuun. Olettehan nyt menossa romanttiselle treffiajelulle kuitenkin niin tähän voi panostaa oikein kunnolla. 

7. Vuokratkaa mökki

Tämän voi vaikka yhdistää tuohon edelliseen kohtaan ja vuokrata mökin tai pienen huvilan. Se voi olla mieltymyksenne mukaan joko luksuskohde tai sitten ihan piilopirtti ilman mukavuuksia. Myös palju ja saunailu on mukavaa. Tosi erä-jormat käyvät jopa avannossa uimassa. 

8. Menkää hohtokeilaamaan

Keilailua

Keilaaminen on mukava tapa viettää aikaa. Keilaradat luultavasti ovat auki, ainakin joka toinen rata. Aina ei tarvitse kisata veren maku suussa vaan voi ihan vaan rennosti käydä kokeilemassa montako kaatoa saatte. 

9. Pitäkää kotikylpyläilta

Viettäkää yhdessä kylpylätunnelmaa kotona. Jos löytyy kylpyamme tai poreamme niin siellä on mukava olla lillumassa pidempäänkin. Jalkakylpy ainakin kuulostaa hyvältä ja kasvonaamio.

Voitte tehdä toisillenne käsihieronnan tai jalkahieronnan. Jälleen kerran kynttilät kehiin ja softismusiikkia lisäksi. Käyttäkää vartaloöljyä ja hierokaa toistenne hartioita ja miksei muitakin kehon osia. Ilta voi johtaa vaikka mihin. 

10. Kootkaa palapeliä

Palapelin kasaaminen

Lisäksi voitte koota itsellenne juustotarjottimen ja juomaksi hyvää viiniä. Palapelin kokoamisessa on jotain terapeuttista ja rentouttavaa, vähän kuten luonnossa liikkuminenkin.

Voi olla että joidenkin mielestä tosin palapelin kokoamisessa menee hermot… Mutta jos molemmat olette palapeli-ihmisiä niin mikäs sen mukavampaa. Kynttilät ja rento musiikki taustalle. Siinä samalla voi käydä läpi mitä toiselle kuuluu. 

11. Viettäkää kokonainen päivä sängyssä

Aamupalankin voitte syödä sängyssä ja kuvitella olevanne jossain upeassa hotellissa. Aamiaisen jälkeen ei ole mitään kiirettä peiton alta pois, voitte tutustua toisiinne uudelleen ja jakaa kaikki murheet toistenne kanssa.

Välillä voi vaikka katsoa läppäriltä jonkin höpöleffan mutta mitään kiirettä mihinkään ei ole. Joskus on hyvä pysähtyä totaalisesti ja olla tekemättä yhtään mitään. Pötköttely rakkaan vieressä on parasta mitä voi olla. 

Jos tässä ei ollut riittävästi ideoita, niin voit lukea artikkelimme, jossa kerromme 40 treffi-ideaa, niin niiden joukosta löytyy varmasti sopiva sinunkin treffeille.

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo