Pariskunta haaste – uutta kipinää suhteeseen

pariskunta haaste

Onko suhteesi väljähtänyt etkä ole harrastanut seksiä vähään aikaan? Et ole yksin. Mietit ehkä kuinka piristää suhdettasi. Seksi ei ole kaikki kaikessa parisuhteessa, mutta jos mietit kuinka piristää suhdettasi, säännöllinen, hauska ja nautinnollinen seksi on yhtä kuin todellinen yhteys. Ja tämä yhteys tarkoittaa sitä, että tunnet itsesi halutuksi ja nähdyksi.

Kämppäkavereiksi muuttuneeseen suhteeseen uuden kipinän tuo pariskunta haaste, jossa sitoudutaan piristämään suhdetta uusin keinoin. Tästä artikkelista saat hyviä vinkkejä haasteen toteuttamiseen. 

Yhdistykää uudelleen toisiinne

Viestintä ja yhteys ovat kaksi tärkeintä juttua terveessä seksielämässä. Seksistä puhuminen tutkimusten mukaan lisää naisten orgasmin esiintymistiheyttä ja seksuaalista tyytyväisyyttä kummallakin sukupuolella. Kuulostaa win-win-ratkaisulta. Seksin puute yleensä näyttäytyy siten, että toinen puolisoista kaipaa enemmän kosketusta ja läheisyyttä kun taas toinen ei niinkään tarvitse fyysistä kontaktia.

Mutta enemmän fyysistä kosketusta kaipaavalle puolisolle kyse on siitä, että hän tuntee olevansa rakastettu ja haluttu ja se on valtavan suuri juttu hänelle. Kun tämä yhteys katkeaa, läheisyys häipyy saman tien ovesta ulos. Yksinäisyys parisuhteessa onkin yleisempää kuin luullaankaan

Kaksi parasta vinkkiä suhteen piristämiseen ovat:

  • Sinun tarvitsee tietää tapasi olla yhteydessä kumppaniisi ja lisäksi oltava ekspertti tietämään, miten kumppanisi tuntee yhteyttä sinuun – tämä on kaksisuuntainen katu.
  • Jos olet jonkun kanssa, joka haluaa enemmän kosketusta ja seksiä, yritä olla ajattelematta sitä “pelkkänä seksinä”, seksi on kuitenkin tehokas tapa olla yhteydessä häneen, jota rakastat.

Keskustelkaa seksistä

Parin kanssa keskustellaan kaikenlaisista päätöksistä, kuten missä syödä illallista, kuinka paljon säästetään rahaa, mihin lähdetään lomalle. Mutta kun on kyse seksistä, keskustelu puuttuu. Ja tutkimusten mukaan parit, jotka eivät puhu seksistä, eivät harrasta seksiä. Joten aloita keskustelu, laita puhelimesi pois, sammuta televisio ja valmistaudu esittämään kysymyksiä ja vastauksia. Avoin suhde voi myös nousta keskustelunaiheeksi

Avoin puhuminen ja nauraminen tuo yhteyden ja normalisoi seksin kaikessa kiusallisessa ja haavoittuvaisessa loistossaan. Suhteessa tunnemme usein olevansa väärinymmärrettyjä ja annamme yhteyden haalistua. Esittäkää toisillenne kysymyksiä ja olkaa jälleen uteliaita toisianne kohtaan.

Viettäkää enemmän kuin treffi-ilta

Mies puhuu omalle kumppanille

Termiä treffi-ilta käytetään usein kevyesti ihmissuhteissa. Pariskuntia kannustetaan aina varmistamaan, että he pitävät säännöllisesti treffi-iltoja ja pukeutumaan hyvin. Se on mukava tapa viettää aikaa yhdessä, mutta jos suhteelta puuttuu todellinen yhteys, se on vähän turhaa. Monissa suhteissa, joissa seksiä on vähän tai ei ollenkaan, puuttuu juuri yhteys.

On niin helppoa antaa yhteyden katketa, olemme niin kiireisiä omassa maailmassamme mutta päättäväisellä aikomuksella pääsee pitkälle. Sano kumppanillesi että käytämme tämän ajan tutustuaksemme toisiimme uudelleen. Voitte keksiä vaikka joka viikko uusia treffi ideoita.

Maiseman vaihto piristää

Kotimme voivat olla suljettuja eroottisilta alter egoiltamme. Loppujen lopuksi kotona saatat olla äiti ja isä, kokki ja autonkuljettaja. Joten jos vain mahdollista, varaa aikaa ja menkää johonkin uuteen paikkaan. Vaikka se olisi vain yö paikallisessa hotellissa tekemässä jotain uutta ja luomassa uusia muistoja yhdessä. Jokainen kyllästyy jossain vaiheessa, jos ympäristö on aina sama. Silloin vain häviää tuoreustakuu. Panosta uuteen paikkaan. Herätä jännitystä.

Jaa seksuaaliset fantasiasi

Kyllästyminen on suurin tekijä seksin väljähtymiseen. Kommunikointi kumppanin kanssa on iso osa tervettä seksielämää, joten aloita jakamalla seksuaaliset fantasiasi. Jos et halua tehdä sitä henkilökohtaisesti, kokeile ensin tekstiviestejä. Seksuaalisten fantasioiden jakaminen voi tuntua erittäin aralta toiminnalta. Tällainen pariskunta haaste osoittaa haavoittuvuutta. 

Opi hänen rakkauden kielensä

On olemassa viisi rakkauden kieltä: vakuuttavat sanat, palvelevat teot, lahjojen vastaanottaminen, laatuaika ja fyysinen kosketus. Nämä rakkauskielet ovat läsnä kaikissa romanttisissa suhteissa.

Kumppanisi rakkauden kielen tunteminen on parisuhteen perusta. Voit rakastaa jotakuta jokaisella solullasi, mutta ellet välitä tätä rakkautta tavalla, jolla hän ymmärtää sen, hän ei koskaan tunne itseään rakastetuksi ja halutuksi.

Jos kumppanisi on halailija, mutta sinä et, yritä antaa hänelle mitä hän tarvitsevat. Niin kauan kuin tunnet olosi turvalliseksi sen tekemisessä, se on rakkauden ja myötätunnon teko, joka vie pitkälle.

Voitte vaikka vain halata keittiössä, kun lapset ovat menneet nukkumaan, ilman että siinä on mitään seksuaalista. On mukava tuntea toinen lähellä jolloin voi haistaa toisen tuoksun. 

Yllätä hänet

Suhteen piristäminen voi olla yhtä yksinkertaista kuin varata aikaa toistensa yllättämiseen. Sen ei tarvitse olla ylellisiä lahjoja mutta ehkä vaikkapa kahvi uudessa paikassa? Tai tekstiviesti, jossa pyydetään tapaamaan sinut jossain muualla.

Tavallinen herättää tylsyyden tunteen. Yllättämisen tarkoitus on, että se luo aivoihin kuvion katkeamisen. Et mene aina samoihin vanhoihin paikkoihin, etkä tee sitä mitä tavallisesti teet. Luot spontaanisuutta ja endorfiinit vapautuvat, kun teemme ja opimme uusia asioita.

Jätä hänelle viestilappu

Seksin ei tarvitse alkaa makuuhuoneesta, se voi alkaa tekstiviestillä, se voi alkaa pienillä muistilapuilla ja se voi jatkua koko päivän. Tätä voi olla vaikea muistaa tehdä, joten kun teet sen, se on hänen mielestään todella erityistä. Netistä löydät ihania mietelauseita, joita voit käyttää lappusissasi. Tai keksiä itse pikkutuhmia viestejä, jossa kehut häntä rakastajana. 

Teillä voi olla lempinimet toisillenne tai salainen kieli, jonka vain te ymmärrätte. Sen ei tarvitse olla mitään ihmeellistä, käsinkirjoitetut viestit ovat kuitenkin aina voittajia. Se kertoo kumppanillesi, että ajattelet häntä ja että hän ovat sinulle erityinen.

Voit laittaa kumppanisi taskuun lappusen luettavaksi ennen töiden aloittamista tai kiinnittää sen kylpyhuoneen peiliin. Pysy spontaanina jättämällä henkilökohtaiset viestisi hänen luettavaksi päivän aikana.

Anna kumppanillesi ja itsellesi tilaa

Parisuhteessa oleminen ei tarkoita, että sinun täytyy olla hänen kanssaan 24/7. Ette ole siamilaiset kaksoset, olette kaksi erillistä yksilöä, jotka kumpikin tarvitsevat tilaa ja vapautta. Joten vietä aikaa ystäviesi kanssa, hemmottele itseäsi kylpylässä tai vietä aikaa vain yksin lukemalla kirjaa tai katsomalla televisiota. Anna kumppanisi tehdä samoin. Anna hänen välillä paeta miesluolaansa tai kavereiden pariin. 

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo