Pikadeitti kokemuksia

Pikadeitti

Nykyään tuntuu siltä, että kaikki ihmiset ovat jossakin treffisovelluksessa, kuten Tinder. Vaikka tämä kyseinen deittisovellus onkin mullistaneet nettitreffailun, monet ihmiset haluavat edelleen etsiä uutta rakkautta kasvokkain.

Perjantai-iltana on varmasti mahdollista tavata joku luonnollisella tavalla ulkona ollessasi, mutta se on yleensä helpommin sanottu kuin tehty. Mitä muita vaihtoehtoja olisi niille, jotka eivät ole kiinnostuneita deittisovelluksista tai haluavat kokeilla jotain uutta? Onko olemassa jokin tehokas tapa tavata paikallisia sinkkuja ilman että pitää swaippailla satoja profiileja?

Ehdottomasti on! Sitä kutsutaan pikadeitiksi, ja se on tekemässä comebackin. Jatka lukemista oppiaksesi lisää ja selvitä, voisiko pikadeitti olla sinun juttusi. 

Mitä pikadeitillä tapahtuu?

Pikadeitti on loistava tapa tavata uusia ihmisiä, yleensä romanttisen kumppanin löytämiseksi, mutta sitä voidaan käyttää myös ystävien saamiseen ja verkostoitumiseen. Pikadeitit on lähtenyt alun perin liikkeelle 90-luvun lopulla juutalaisyhteisöstä, jolloin rabbi nimeltä Yacoov Deyo keksi tämän tapahtuman alun perin keinoksi juutalaisten sinkkujen tapaamiseen. Tämä tapa on sittemmin laajentunut kauas juutalaisen yhteisön ulkopuolelle ja siitä on tullut suosittu tapa löytää itselleen  treffiseuraa tai jopa elämänkumppani.

Yleinen kuva pikadeitistä on, että ryhmä ihmisiä kokoontuu ennalta määrätyssä paikassa, tyypillisesti ravintolassa tai baarissa, ja heillä on mahdollisuus keskustella kahden kesken tietyn ajan. Tämä aika on tarkoitettu käytettäväksi toiseen henkilöön tutustumiseen, jotta saadaan selville millainen hän on, ja lopulta voit päättää, haluatko nähdä hänet uudelleen. Se on erityisen loistava ihmisten tapaamiseen kiireisille uraohjuksille, joilla ei ole ollut juurikaan menestystä seurustelussa. Eron jälkeen on myös kaipuu löytää uusi kumppani, joten pikadeitit ovat hyvä vaihtoehto. 

Miten pikatreffit toimii?

Yksi pikatreffien suuri etu on, että se on järjestetty tapahtuma. Useimpia pikatreffitapahtumia järjestää virallinen ryhmä tai organisaatio – tämä ryhmä hoitaa kaiken: päivämäärän, kellonajan ja paikan valitsemisesta vieraiden tervehtimiseen heidän saapuessaan ja kaikkien opastamiseen tapahtuman läpi, jotta asiat sujuvat sujuvasti.

Ennen kuin tapahtuma edes alkaa, ensin on yleensä jonkinlainen rekisteröinti- tai hakuprosessi. Tämä prosessi voi olla enemmän tai vähemmän perusteellinen järjestävästä organisaatiosta riippuen, ja se voi sisältää taustatarkistuksen. Ilmoittautumisen lisäksi useimmat tapahtumat vaativat tyypillisesti maksun, jolla katetaan muun muassa tapahtumapaikkakulut.

Tapahtuma-iltana pikatreffit, jotka kuten useimmat muutkin ensimmäiset treffit, järjestetään yleensä työpäivän jälkeen, osallistujat saapuvat tapahtumapaikalle ja joku järjestävän tahon edustajista ottaa heidät vastaan. Tämä henkilö antaa kaikille nimilaput ja selittää, kuinka tapahtuma etenee. Saat tietää osallistuvasi sarjalle minideittejä muiden osallistujien kanssa, joissa teillä on noin 5–7 minuuttia aikaa tutustua toisiinne.

Tapahtuman päätteeksi, kun kaikilla on ollut mahdollisuus tavata toisensa, järjestäjä kehottaa kaikkia täyttämään tuloskorttinsa ja valitsemaan, kenestä he pitivät ja haluaisivat tavata uudelleen. Pikadeitti-tapahtuman järjestänyt ryhmä tarkastelee, kuka haluaa olla edelleen yhteydessä kenen kanssa ja löytää osumat eli kaksi henkilöä, jotka kirjoittivat toistensa nimet muistiin.

Tämän jälkeen he ottavat yhteyttä kaikkiin tapahtumaan osallistuneisiin ja kertovat heille, oliko heillä matcheja, ja jos oli niin kuinka monta ja keitä he olivat. Ryhmä voi helpottaa otteluiden välisiä yhteyksiä tai jättää yhteydenpidon osallistujien omaksi huoleksi.

Vinkkejä pikadeiteille

Kuinka pikadeiteille pitäisi pukeutua? Pukeudu ihan miten tahansa, kunhan tunnet niissä vaatteissa olosi mukavaksi ja olet siisti. Joissakin pikadeittitapahtumissa määritetään pukeutumiskoodi, mutta mikäli näin ei tehdä, voidaan olettaa, että tulee pukeutua siten kuin tavallisesti treffeillä pukeutuisit. Voit myös tarkastaa kyseisen paikan etukäteen nähdäksesi, onko se korkeatasoinen, tämä auttaa asuvalinnassa.

Oletko koskaan kuullut lausetta “haastattele haastattelijaasi”? Tämä sama neuvo pätee pikadeitteihin. Ihan liian usein treffeillä olemme hätäisiä miettimään, mitä toinen ajattelee meistä, sen sijaan että keskittyisimme siihen, mitä itse ajattelemme hänestä. Varmista, että kysyt sinulle tärkeistä aiheista. Koska sinulla on rajallisesti aikaa jokaisen kanssa, sinun kannattaa valmistautua muutamalla kysymyksellä, jotka kattavat sinulle tärkeimmät perusasiat.

Lisäksi aivoillamme on taipumus mennä lukkoon, kun meiltä kysytään jotain itsestämme. Suosittelemme siis miettimään vastauksia yleisiin kysymyksiin etukäteen, jotta et jää paikan päällä sanattomaksi ja jäädy täysin. Tällaisia kysymyksiä yleensä ovat: “Mitä haluat tehdä ihan muuten vain?” “Onko sinulla mitään harrastuksia?” “Mitä etsit juuri nyt? Jotain satunnaista vai vakavaa suhdetta? “Mitä etsit kumppanista?”

Ottaen huomioon, että pikadeiteillä aika on erittäin rajallinen, kannattaa välttää sellaisten perinteisten kysymysten esittämistä, joita saattaisit kysyä ensimmäisillä treffeillä. Tällaiset perinteiset mitä teet ja mistä olet kotoisin -kysymykset eivät anna kovin syvällistä kuvaa deittikumppanistasi, joten niihin on suotta tuhlata aikaa. Kuitenkin monilla osallistujilla on vakava seuranhaku päällä

Valitse sen sijaan kysymyksiä, jotka tarjoavat sinulle enemmän syvyyttä. Tällaisia kysymyksiä voivat olla vaikkapa: “Mitä outoa teet ollessasi yksin kotona?”, “Oletko tyytyväinen siihen, missä olet tällä hetkellä elämässäsi?” ja jopa “Jos voisit tehdä jotain toisin edellisessä suhteessasi, mitä muuttaisit?”. Näillä pääset jo paljon pidemmälle kuin millään perusfraaseilla. 

Lopuksi tärkein pikadeitti -vinkki on vain rentoutua ja pitää hauskaa. Ajatus useille treffeille menemisestä tuntemattomien kanssa voi ymmärrettävästi aiheuttaa ahdistusta, mutta kaikki ovat samassa veneessä ja ovat todennäköisesti yhtä hermostuneita kuin sinä, joten yritä parhaasi nauttiaksesi olostasi äläkä ajattele liikaa. Jos vain keskityt hauskanpitoon ja olemaan läsnä, käyt todennäköisemmin mielekkäitä keskusteluja, mikä johtaa useampaan matchiin, joista voit valita parhaan.

Kuinka pikadeiteiltä jatketaan oikeille treffeille?

Treffiseuraa

Yleensä pikadeiteillä ei sovita suoraan seuraavasta tapaamisesta, vaan mikäli joku ihminen tuntuu kiinnostavalta, hänestä tehdään tehdään merkintä omiin muistiinpanoihin. Muistiinpanot voidaan tehdä erityiselle tapahtuman järjestäjille palautettavalle deittikortille.

Tämän jälkeen jää tapahtuman järjestäjät huoleksi, että ne jotka osoittavat kiinnostusta toisiaan kohtaan pääsevät tapaamaan uudelleen.  Onkin helppo pyytää toista uusintatreffeille, kun hän on jo näyttänyt olevansa sinusta kiinnostunut. 

Millaiset maksutavat ovat käytössä?

Victoria Milanissa voit maksaa luottokortilla, Neteller nettilompakolla, PaySafeCard-kortilla sekä EnterCash tilisiirrolla. Maksamiseen ei ole siis pakko käyttää luottokorttia tai tilisiirtoa. PaySafeCardin voi ostaa R-kioskeilta ja niillä voi maksaa täysin anonyymisti.

Missä pikadeiteille voi osallistua?

Pikadeiteille voi osallistua vaikkapa baareissa tai jopa laivalla. Jotkut seurakunnatkin järjestävät pikadeittejä, joten on mahdollista löytää itselleen kristittyä seuraakin. Luonnollisesti pikadeittailu on vaivattominta ja luontevaa isoissa kaupungeissa, koska pienillä paikkakunnilla kaikki tuppaavat jo muutenkin tietämään toisistaan kaiken. On myös mahdollista harrastaa pikadeittailua netissä.

Pikadeittailukokemuksia

Pikadeitti eli speeddating voi johtaa jopa avioliittoon, joten eivät ne ole mitään humpuukia. Muutamia kokemuksia pikadeittailusta: 

Kävin kerran pikatreffitapahtumassa. Vaadittavat keskustelutaidot ovat melko lailla samat, joita vaaditaan vieraan kanssa baarissa keskusteluun: jos et saa häntä kiinnostumaan itsestäsi alle minuutissa, et saa sitä koskaan.

Olen ollut pikadeiteillä ja se oli hauskaa. Tapasin mielenkiintoisia ihmisiä ja sain muutamia hyviä ystäviä. En löytänyt tyttöystävää, mutta löysin ystäviä, joiden kanssa olemme edelleen ystäviä 10 vuoden jälkeen.

Tapasin poikaystäväni pikatreffeillä! Me molemmat ajattelimme, että se olisi vain hauskanpitoa, mutta päädyimme yhteen.

Osalla on ollut huonoja pikadeittikokemuksia: 

Pikadeitit on naisille vain hauska tapa hylätä kymmeniä miehiä, jotka menevät sitten kotiin koiran luo ja toteavat, että kokeilivat sitä viimeisen kerran.

Pikadeittailu sopii myös työelämään

Pikadeittailun menetelmää voidaan käyttää myös erilaisissa tilanteissa, joissa pitää esitellä itsensä ja yhdistää ihmisiä joko pareiksi tai ryhmiksi. Pikaverkostoitumis-menetelmästä voi olla hyötyä erilaisissa tilanteissa, kuten mentorointiohjelmissa sekä ryhmän muodostuksessa. Työelämän pikadeitti-tilaisuudet ovatkin loistava tapa saada hakijasta heti vaikutelma, jonka perusteella voidaan päättää, onko hän yrityksen etsimä henkilö vai ei. 

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.

Saatat pitää myös näistä

E-kontakti.fi on sataprosenttisen suomalainen deittisivusto sinkuille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta tai vaikka vain uusia ystäviä ja tuttavia. Palveluun rekisteröityminen ja profiilin luominen on maksutonta. Älä ole yksin, tule E-kontaktiin! 85% löytää seuraa kauttamme.