7 tapaa miten selvitä erosta

miten selvitä erosta

Monet pelkäävät erota, koska pelkäävät jäädä yksin. Mutta jos et uskalla tulla hylätyksi, miten voisit koskaan uskaltaa rakastua uudelleen? Olipa ero täynnä konflikteja tai ei, eroaminen on harvoin helppoa. Kun olet päättämässä ihmissuhdetta, sinulla voi olla vaikeuksia jatkaa elämääsi. Mutta voit alkaa käsittelemään tunteitasi ja aloittaa uuden elämän eron jälkeen. Erosta selviäminen ei ole kuitenkaan mahdotonta. 

Voit tuntea olosi hylätyksi, vihaiseksi tai syvästi loukatuksi. Tai sitten tunnet olosi helpottuneeksi ja toiveikkaaksi. On tärkeää kiinnittää huomiota tunteisiisi. Usein ihmiset kohtaavat emotionaalisen mullistuksen vaiheita ollessaan matkalla uuteen alkuun. Kuten minkä tahansa menetyksen kohdalla, käyt läpi sopeutumisjaksoja, aktiivista toipumista ja elämän uudistumista. Kerromme tässä artikkelissa erilaisia keinoja miten selvitä erosta. 

Anna itsesi tuntea

Antamalla itsesi tuntea, toivut paremmin pitkällä aikavälillä. Emotionaaliset kokemuksesi ovat aiheellisia ja sinun omiasi. Ei ole oikeaa tai väärää tapaa tuntea. Ihmiset surevat yleisesti unelmiensa menetystä eli olisin voinut / olisi pitänyt. Anna rauhassa näiden tunteiden tulla esiin. Joskus parempi vaihtoehto onkin eroaminen vaikka rakastaa toista.

Omaksu selviytymistaitoja

Yksinäisyys eron jälkeen

Emotionaalinen säätely on elinikäinen taito. Se auttaa sinua oppimaan käsittelemään intensiivisiä tunteita keskittyen positiiviseen itsehoitoon ja itsensä rauhoittamiseen. Monet ovat aluksi selviytymistilassa eivätkä usein ole keskittyneet omaan hyvinvointiinsa. He kuitenkin hyötyvät siitä, että he oppivat hallitsemaan tunteitaan niin kriiseissä kuin päivittäisessä elämässäkin. 

Kun valitset viettää aikaa nautinnollisten toimintojen parissa, harjoittelemalla rauhaa ja mindfulnessia, voit keskittyä itsesi hoitamiseen. Näin pystyt hallitsemaan stressitekijöitä, jotka ovat väistämättä seuraavan kulman takana. Nämä taidot vähentävät haavoittuvuuttasi emotionaaliselle kärsimykselle, kun tuskalliset tunteet seuraavan kerran valtaavat sinut. Yhden sellaisen asian tekeminen päivässä, joka saa sinut tuntemaan olosi hyväksi, vahvistaa itsetuntoasi eron jälkeisenä aikana.

Varo kompastuskiviä

Hae apua, jos näet merkkejä siitä, että olet juuttunut vihaan ja kaunaan, äärimmäisen surun tai ahdistuksen tunteeseen sekä valitessasi kärsimyksen. Joskus tuntuu, että otat jokaista askelta eteenpäin kohti kaksi askelta taaksepäin. Tällöin avun pyytäminen on tärkeää. Tämä on vaikeaa aikaa, sillä monet eivät ole valmiita käsittelemään kaikkia komplikaatioita, joita avioero voi tuoda mukanaan. Avun pyytäminen ei ole heikkoutta kun mietit kuinka selvitä erosta. 

Vältä vaipumasta epätoivoon

Saatat yrittää epätoivoisesti päästä sovintoon puolisosi kanssa, anoa anteeksiantoa tai lupaamalla mitä tahansa pitääksesi suhteen kasassa. Ehkä kokeilet, miltä avoin suhde tuntuisi. Avioero tuntuu niin lopulliselta, että ihmiset ovat valmiita yrittämään uudestaan ​​ja uudestaan. Saatat pelätä yksin jäämistä tai tuntea olevasi riippuvainen puolisostasi taloudellisen turvan ja asumisen vuoksi. Ihmiset pelkäävät tuntematonta. Ero saa meidät usein tuntemaan olomme voimattomaksi ja avuttomaksi. 

Älä kiirehdi uuteen suhteeseen

Monet avioeron läpikäyvät ihmiset hyppäävät liian nopeasti uuteen suhteeseen. He pelkäävät jäävänsä yksin tai etteivät koskaan rakastu uudelleen. Pikadeitti voi tällöin tuntua houkuttelevalta. Tarvitset kuitenkin aikaa parantua. Paranna itsesi ensin päättyneen suhteen surusta, menetyksestä ja tuskasta. Ero ei ole yhtä kuin epäonnistuminen, mutta silti tunnemme epäonnistuneemme.

Ennen kuin voit luoda uuden, terveemmän suhteen, sinun on opittava edellisestä suhteestasi. Mikä toimi, mikä ei? Mitkä kaavat toistuivat säännöllisesti? Valitsetko tietynlaisen tyypin yhä uudelleen ja uudelleen? Voitko luottaa itseesi? Voitko luottaa uuteen ihmiseen? Olet muuttunut ja tulet muuttumaan edelleen. On tärkeää antaa tämän muutoksen tapahtua.

Millaista elämä on eron jälkeen?

Eron jälkeen käyt läpi sopeutumisjakson, joka on täynnä erilaisia vaiheita ja tunteita. Tänä aikana on tärkeää, että keskityt itsestäsi huolehtimiseen. Ajattele itsestäsi huolehtimisen olevan kuin rentouttava kylpy. Sen sijaan että miettisit, miten selvitä erosta, käytä tämä aika kokeillaksesi uusia asioita. Pidä huolta fyysisestä terveydestäsi äläkä turvaudu alkoholiin. Hyväksy tämä muutos ja uusi luku elämässäsi. Et ehkä vielä tunne sitä, mutta tässä tuntemattomassa Elämä avioeron jälkeen -elokuvassa uusi, kaunis elämä odottaa sinua.

Tyhjän talon surullisuus

Yksinäisyys kotona

Kun tulet kotiin töiden jälkeen, teet ruokaa itse, syöt sen yksin ja et ole jakanut kenenkään kanssa päivääsi, se saa sinut tuntemaan, ettei sinulla ole tarkoitusta. Tämä koskee jopa niitä henkilöitä, joilla ei ollut paljo iltaisin sanottavaa exälle naimisissa ollessaankaan. Yksinäisyys parisuhteessa on monelle todellisuutta. Mutta jotenkin yhdessä elokuvan katsominen hiljaisuudessa tuntuu nyt erityisen kadehdittavalta. Ainakin kuulit toisen ihmisen hengittävän. 

Mikäli sinulla on lapsia, se hiljaisuus, kun he ovat toisen vanhemman luona voi aluksi olla kauheaa. Lasten äänet tarkoittavat, että ympärillä on elämää, ja heidän jälkeensä jättämä tyhjyys voi saada sinut tuntemaan olosi yksinäiseksi. Kuka olet, jos lapsesi eivät tarvitse sinua? Yksinäisyys eron jälkeen voikin tuntua musertavalta.

Tämä on vain vaihe, jonka voitat. Yksin olemisen ja yksinäisyyden välillä on suuri ero. Et ehkä voi muuttaa edellistä, mutta voit muuttaa ajattelutapaasi ja päättää, että sinun ei koskaan tarvitse olla jälkimmäistä. Käytä tätä aikaa pohtimiseen, lukemiseen tai hiljaisesta toiminnasta nauttimiseen. Yksinoloaika on tärkeää erosta toipumiselle. Sinun on tultava toimeen itsesi kanssa ja löydettävä uudelleen kuka olet, ennen kuin voit rakentaa elämäsi uudelleen mielekkäällä tavalla tai olla kokonaisena ja parantuneena seuraavassa ihanassa suhteessasi.

Suosituimmat artikkelit

Sisällysluettelo